Мащабна проверка за незаконни къщи и хора без адресна регистрация

...
Мащабна проверка за незаконни къщи и хора без адресна регистрация
Коментари Харесай

Нищят махалите в Карловско за незаконни къщи

Мащабна инспекция за противозаконни къщи и хора без адресна регистрация стартира в ромските махали на територията на община Карлово. Специална комисия ще изисква от живеещите в етническите квартали персонални документи и строителни разрешителни за домовете и помощните постройки. Проверката бе поискана от кмета на общината доктор Емил Кабаиванов, а Общинският съвет го упълномощи да сформира комисия, която да откри обстоятелствата. В края на акцията проверяващите би трябвало да показват и аргументирани оферти за решение на установените нередности. Акцията ще започва всеки миг и ще продължи до 30 март 2018 година.

Комисията, която ще прави инспекциите, ще се състои от 11 души. В нея ще влизат кметът на обитаемото място, което ще се ревизира, районният полицейски контрольор, четирима специалисти от общинската администрация и петима общински съветници

Кампанията по определяне на нередности в ромските махали стартира от кв. „ Стряма “ в град Баня, където е наскоро десетки роми пребиха грубо трима чиновници на Държавно горско стопанство - Хисаря, до момента в който горските правиха инспекция за противозаконна сеч. В квартал „ Стряма” е съсредоточена най-голямата ромска общественост в Подбалкана. Живеещите там съставляват към 30 100 от популацията на града, което е близо 4000 души. Броят на ромите пораства с бързи темпове, това се дължи както на високата раждаемост, по този начин и на усиленото заселване на цели семейства и родове от Розино, Христо Даново и Пловдив.

Досега в кв. " Стряма " не са проведени акции за срутване на противозаконни постройки, напомни кметът на градчето Стамен Гешев. А локалните хора настояват, че махалата годишно се разраства във всички направления.

Само преди месец при кмета на Карловската община бе проведена среща с представители на полицията, прокуратурата и кметовете на обитаемоте места. На нея бяха разисквани проблемите в ромските квартали. В резултат от полемиката Кабаиванов съобщи, че ще изиска разкриването на полицейски сектори в Баня, Розино и Калофер. Няколко са проблемите, които постановат това. На първо място е належащо да се заостри вниманието върху контрола на техническата редовност на МПС, върху водачите, които ръководят коли след приложимост на алкохол и други субстанции, на тези, които карат, без да са приключили курсове или пък са с отнети книжки, както и върху регистрацията на колите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР