Мащабна акция в Пловдив. Данъчни и икономическа полиция проверяват таксиметровите

...
Мащабна акция в Пловдив. Данъчни и икономическа полиция проверяват таксиметровите
Коментари Харесай

Мащабна акция в Пловдив: Данъчни проверяват такситата, има задържани

Мащабна акция в Пловдив. Данъчни и икономическа полиция ревизират таксиметровите компании в града за укриване на обороти, неплащане на налози и практикуване на активност с подправени разрешителни.

Арестуван е притежател на таксиметрова компания. В полицията е арестувана и счетоводителка. Очакват се още арести.

Акцията е по сигнал за кухи компании, извършващи таксиметрови транспорти, които по документи се водят на името на безимотни или обществено слаби хора. Това разкриха за NOVA източници от прокуратурата. А един от хората, стоящи зад сигнала, застана пред камерата ни.

" Едно такси генерира оборот сред 2 000 - 3 000 лв. на месец. За да не надвишават 50 000 лв. и да не заплащат Данък добавена стойност, записват водачите на 4-часов трудов контракт, или изобщо са без контракт. При 3 регистрирани коли на 9-тия месец по лицензия те би трябвало да платят Данък добавена стойност, само че не го заплащат. Говорим за укриване на налози в изключително огромни размери ", съобщи Ивайло Желев.

Той е притежател на таксиметрова компания. Според него, с цел да не регистрират действителните обороти, в колите на част от компаниите се употребяват така наречен касови апарати близнаци, които към данъчните подават по-малко суми.

Сключени са контракти с над 100 таксиметрови водачи. Сега се оказва, че те са работили незаконно. Полицията привика половината от тях.

До момента е задържан притежател на една от таксиметровите компании в града. Фирмата, която е водила счетоводството на задържания притежател на таксиметрова компания, се намира в постройката на Регионалната автомобилна ревизия. Оттам криминалистите иззеха документи, а счетоводителката беше отведена в Икономическа полиция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР