Мащабна акция на Пътна полиция започва на територията на цялата

...
Мащабна акция на Пътна полиция започва на територията на цялата
Коментари Харесай

Започва мащабна акция на Пътна полиция в цялата страна

Мащабна акция на " Пътна полиция " стартира на територията на цялата страна. Министерство на вътрешните работи стяга контрола поради зачестилите произшествия.

Проверките ще се правят от няколко органа по едно и също време. Акцията е всеобхватна. Когато става въпрос за надзор на водачи на транспортни средства с товари, те се отклоняват към съответната група чиновници, които имат компетентност да ревизират документите.

" Всеобхватната инспекция, която започва през днешния ден, е ориентирана към водачите на транспортни средства във връзка с спазването от тях на Закона за придвижване по пътищата ", съобщи на брифинг основен контрольор Мария Ботева.

В инспекциите ще вземат присъединяване екипи на Министерство на вътрешните работи, АПИ, ИААА, ДАБДП, Агенция " Митници " и Национална агенция за приходите.

" Акцентът в инспекцията е към съблюдаване на разпоредбите във връзка с потреблението на предпазните системи - колани, включително за деца и пасажерите в рейсове и микробуси ", добави Мария Ботева.

По думите ѝ задачата е да не се позволява неправоспособни водачи на транспортни средства да ги ръководят, тъй като това е рисково, а не рядко срещано събитие.

Предстои да стартира инспекция в обедните часове и в Бургас.

" Проверките ще продължат, направен е график взаимно сред институциите и този график ще продължи да се извършва до края на годината, респективно през идната година. Поставянето на колани в транспортните средства, предопределени за транспорт на хора (автобуси) и товари, е наложително и има способи, по които лидерът да ги уведоми ", добави Мария Ботева.

Светослав Васев от Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата " съобщи, че се вижда наклонност на неведение за слагане на колан в рейсовете, както и на хората на задната седалка в колите. Според него обезопасяването с колан лишава секунди и избавя животи. " Размерът на глобата е 50 лв. ", сподели още Светослав Васев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР