Мащабен проект слага край на авариите по водопреносната мрежа на

...
Мащабен проект слага край на авариите по водопреносната мрежа на
Коментари Харесай

Мащабен проект слага край на авариите в Кричим

Мащабен план поставя завършек на повредите по водопреносната мрежа на Кричим. Общината започва инфраструктурния план за замяна на водопровода, с помощта на който ще бъде усъвършенствано зареждането с питейна вода, заяви кметът на града Атанас Калчев.

" Проектът се осъществя с изключителната поддръжка на управлението на Министерството на районното развиване и благоустройството и обезпечения целеви финансов запас. Той е от огромно публично значение както за жителите на града, по този начин и за оператора " ВиК " ЕООД – Пловдив ", разяснява Калчев.  

Според него осъществяването на плана " Подмяна на съществуващия тласкателен тръбопровод от помпена станция “Кричим - Устина " до регулацията на град Кричим " е значима причина за елиминиране на честите спешни обстановки по трасето на в този момент съществуващия тръбопровод и за обезпечаване на дейно действие на новия тръбопровод, което ще докара и до нормализиране и възстановяване на зареждането с питейна вода на реконструираната в целокупност градска водопроводна мрежа.

" Новото трасе на тласкателния тръбопровод е проектирано да минава напълно през парцели общинска благосъстоятелност. Към момента захранващият тръбопровод минава в по-голямата си част през аграрни земи - частна благосъстоятелност, което при спешни обстановки води до спомагателни проблеми и за “ВиК " ЕООД и за частните стопани. Ангажираността на управлението на Министерство на регионалното развитие и обезпечения целеви финансов запас за реализацията на плана са индикатор, че промяната във водния бранш, въпреки и постепенно, въпреки всичко се случва. И страната в лицето на министерството поема и извършва своите отговорности към общините и жителите в България ", добави кметът Атанас Калчев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР