Машинното самообучение е в разцвета си - технологията сe прилага

...
Машинното самообучение е в разцвета си - технологията сe прилага
Коментари Харесай

Африка е бъдещето на изкуствения интелект

Машинното самообразование е в разцвета си - технологията сe ползва към провокации като сигурност в прехраната или опазването на здравето - и проучванията в Африка ще имат изключително значима роля.

Това споделя обява в онлайн изданието на MIT Technology Review, списание на Масачузетския софтуерен институт, едно от най-престижните в света образователни заведения.

Текстът споделя за компликациите, които младите откриватели имат в динамични браншове като проучванията на изкуствения разсъдък. Често срещаните визови проблеми да вземем за пример значат, че африканските учени мъчно доближават до някои от най-големите събития, свързани с изкуствения разсъдък, в Съединени американски щати или Канада. " Независимо от всички компликации общността за машинното самообразование процъфтява в последните няколко години, " продължава обявата.

Например през 2013 година семинарът Data Science Africa стартира за продан на запаси и хрумвания, а четири години по-късно друга група - Deep Learning Indaba - стартира да работи в 27 от 54 страни на континента. Търсенето е огромно - академични курсове и други просветителни стратегии, свързани с машинното самообразование, постоянно се появяват в последните години.

Резултатът от всичко това не закъснява. През 2013 година изследователското отделение на Ай Би Ем откри първия си офис в Найроби и още един - в Йоханесбург. Миналата година " Google " отвори нова изследователска лаборатория по въпросите на изкуствения разсъдък в Акра, столицата на Гана, а следващата година една от огромните конференции в региона на изкуствения разсъдък ще е в Адис Абеба, столицата на Етиопия.

" Отвъд балона "

Това е позитивна смяна в " балона " на проучванията на изкуствен интелект, другояче концентриран в Силициевата котловина или софтуерния хъб Чжонгуанцун край Пекин. Мисията на огромните корпорации, разкрили центрове в Африка, е да схванат по какъв начин с изкуствен интелект могат да създадат опазването на здравето по-достъпно, финансовите услуги - по приобщаващи, сигурността в изхранването - по-голяма, държавните интервенции - по-ефикасни.

Този лист е на дневен ред и в други лаборатории, само че сложният подтекст подвига летвата на провокациите още по-високо. Това " ни дава опция да изследваме проблеми, които други откриватели на други места не биха могли да изследват, " споделя Мустафа Сисе, шеф на подразделението за изкуствен интелект на " Google " в Гана. Това отделение работи с фермери в провинцията на Танзания, с цел да взема решение проблеми, свързани с заболявания по реколтата и опция за ранна интервенция при разпространяването им - с предизвестия посредством мобилните телефони, без потребност от връзка с интернет.

Проблем в някои страни се оказват въпроси, свързани с даването на данни за болните от рак на държавното управление - развой, който може да отнеме четири години, се прави за до две в сАЩ. Модел на машинното самообразование, създаден от екипа в Йоханесбург, съумява да автоматизира процеса, до момента осъществяван посредством формуляри в свободен текст, само че разчитащ на лекарска експертна преценка за 42 разнообразни типа рак. " Технологията е единствено половината от уравненито, " споделя Чарити Уаюа, която оглавява едно от позразеленията на Ай Би Ем. " Другата половина е способността за схващане на проблемите, които виждаме, и способността да се дефинират обективно по метод, с който науката може да се оправи. "

Въпросът кой ще употребява данните и по какъв начин той ще бъде зает с достиженият на лабораториите е по-сложен. Докато той се взема решение, " Google " в Гана работи по възстановяване на разбирателството сред хората в различен аспект - като пробва да изследва разбирането от машини на близо 2000 езика, говорени в Африка, " най-разнообразното в езиково отношение място на света. "

И двамата осовни събеседници за материала на списанието, Сисе и Уаюа, напущат Африка, с цел да получат висше обучение, само че се връщат. (Сисе да вземем за пример работи във " Facebook " в Европа, в очакване на добра опция да се върне). И двамата работят, с цел да ангажират младите (по-голямата част от популацията на Африка), изключително надарените от тях, с възможнсти в бранша. В магистратурата, в която преподава Сисе (Африканска магистърска стратегия за машинно самообучение), той изяснява на студентите, че а водачите в региона единствено след пет години. " Бъдещето на машинното самобучение е в Африка, без значение знаят ли го хората или не. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР