Машинното гласуване като единствена възможност води до дискриминация и улеснява

...
Машинното гласуване като единствена възможност води до дискриминация и улеснява
Коментари Харесай

В Лясковец са готови да организират подписка за връщане на хартиената бюлетина

Машинното гласоподаване като единствена опция води до дискриминация и улеснява манипулирането на вота.

Това обявиха поданици на Лясковец по време на приемна на народните представители от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов и Димитър Николов. Хората обявиха, че са подготвени да провеждат подписка за смяна на изборното законодателство и връщане на хартиената бюлетина.
Проф. Ангелов бе безапелационен, че всеки гласоподавател би трябвало да може да избира дали да гласоподава с хартиена бюлетина, или да употребява машина. Така властта ще има по-голяма представителност и няма да стигаме до неуместни обстановки едвам 10% от популацията, имащо право на глас, да поддържа властимащите. С отнемането на опцията за гласоподаване с хартиена бюлетина забележителна част от българските жители на процедура бяха лишени от правото на избор, почувстваха се неуместно поради терзанието си от работата с машините, добави Димитър Николов.
Страната ни затъва, отива в блатото, не скриха наблюденията си лясковчани, повдигайки тематиката за за едни от най-наболелите проблеми през днешния ден у нас – цените на тока, горивата и на питателните артикули. „ Коалиция ГЕРБ – Съюз на демократичните сили предложи вид за преодоляване на енергийната рецесия, само че той бе отритнат. Ще има някакви обезщетения, само че хората няма да усетят правдивост. Помощта е помощ, когато идва в точния момент. В сегашната обстановка тези обезщетения ще бъдат изядени от инфлацията “, разяснява проф. Костадин Ангелов. А Димитър Николов добави, че огромна част от кметовете в България могат да преподават ръководство на обществени финанси на ръководещите. Вместо да овладее и реши рецесиите, властта трансферира проблемите на локалната власт, сподели още Николов.
В допълнение кметът на Лясковец доктор Ивелина Гецова уточни, че в случай че коментираният към днешна дата бюджет бъде признат, то локалната власт ще е изхарчила 40% от сумите единствено до приемането му, а през септември общините ще са на алено. Според нея формулата, при която е изчисляван Бюджет 2022, би трябвало да е радикално друга от тази за Бюджет 2021. „ Ще ни докарат до такава степен да плащаме единствено ток и газ “, показа опасенията си доктор Гецова.
Пореден образец за недомислица са безплатните детски градини от април, уточни кметът на Лясковец. „ Никой не попита нас, кметовете, какъв брой в действителност коства издръжката на едно дете в детска градина. Ако стандартът се резервира в предлагания размер от 620 лв., единствено 2 от перата ще го изчерпат и ще се наложи дофинансиране. А то ще пристигна от в допълнение натоварване на данъкоплатеца. Кое тогава ще е безплатното? “, предизвести доктор Гецова.
Размерът на депутатските заплати, дотацията за партиите, влизането на България в еврозоната също бяха измежду поставените тематики. Посетилите приемната поръчаха на националните избраници да продължат да се срещат с хората, тъй като едно е да научаваш по какъв начин живее българинът от новините, напълно друго – от първо лице.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР