Машините, които са предвидени за изборите на 14 ноември, са

...
Машините, които са предвидени за изборите на 14 ноември, са
Коментари Харесай

Петър Тодоров: Разкритата схема има повтаряемост във всеки лот на "Хемус"

" Машините, които са планувани за изборите на 14 ноември, са вкарани в склада на компанията, а тези 228 машини не са вкарани в този склад , както беше оповестено, те са били на обособен прицеп, запечатани в железен резервоар. Оставени са отвън склада в запечатан резервоар, не са вкарани и омешани с останалите машини, които ще се употребяват за изборите " . Това съобщи пред БНР основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров във връзка с твърдения на една от записаните за вота обединения, че се приготвят изборни операции посредством 228 спомагателни машини, които се съхраняват дружно със закупените за вота устройства

Той акцентира, че ЦИК е известена за това и тя е подала писмо в ДАНС, които са направили инспекция на място и са открити посочените от него условия.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи разяснява и инспекциите за пазаруване на гласове за идните избори:

" Резултатите до момента са - към 185 сигнала, формирани 48 досъдебни бързи производства за над 3500 протокола по член 65 от ЗМВР. Различни са методите за пазаруване на гласове или оказване на влияние.   Нашите дейности ще продължат, с цел да могат хората да гласоподават умерено и по съвест ".

Петър Тодоров заяви, че има региони, в които се ползва скица за платен избор посредством гласоподаване с преносими секции за гласоподаване :

" Извършват се голям брой инспекции по отношение на истинността на подадените заявки за гласоподаване с преносима урна ".

В предаването " Неделя 150 " Тодоров коментира  нарушаванията към построяването на 5-и лот на Автомагистрала " Хемус " :

" Това, което знаем, е, че  за лотовете от 1-ви до 6-и предплатено са раздадени 696 милиона лв. . Ние показахме схемата единствено на лот 5 по създаването на ГДБОП. Такива схеми са вървели и по другите лотове, ние работим и  ще потвърдим, че тази скица има повтаряемост във всеки един лот " .

По думите му з а 5-и лот схемата е ясна :

" Паричните преводи са изтеглени кешово от едно лице, което тегли на няколко пъти по милион, милион и половина, без предварителна поръчка, плащайки едни големи такси. поставяйки ги в торбички или каквото е належащо съгласно размера на купюрите, ги е отнесло в незнайна посока. Лицето ни е известно и ще работим да установим къде тъкмо е отнесло тези пари.... Дали тези пари са укрити по сейфове, каси, дрешници, или са изнесени по офшорни средства, ние ще създадем всичко допустимо да установим ".  

На лотовете от 7 до 9 освен, че няма техническа документи, само че даже няма обрисувано трасе, уточни още основният секретар на Министерство на вътрешните работи и заключи, че  става дума за голяма незаконна скица.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи изрече очакване прокуратурата да се включи интензивно :

" Ние сме докладвали на дежурния прокурор материалите, той ги е приел и е декларирал, че в материалите се съдържат данни за закононарушение , като той ще направи откриване на банковата загадка. Чакаме разпореждане за нашите по-нататъшни дейности по отношение на документиране на цялата незаконна скица ". 

Интервюто на Диана Янкулова с Петър Тодоров в предаването " Неделя 150 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР