Мъртвото вълнение ни изненада и започна още през средата на

...
Мъртвото вълнение ни изненада и започна още през средата на
Коментари Харесай

Юлски мъртвак паникьоса летовниците

Мъртвото неспокойствие ни изненада и стартира още през средата на юли. Опасното събитие паникьоса летовниците по Черноморието. Обикновено то се появява към Илинден (20 юли или 2 август по остарял стил) и при започване на август. Заради климатичните промени обаче мъртвакът може да хване във всеки един миг. Миналата година да вземем за пример връхлетя още при започване на лятото – през юни, обясниха спасители пред в. “Труд”.

Мъртвото неспокойствие този сезон работи по нов “график” – в следобедните часове. Поради тази причина през последните 10 дни флаговете по вишките на плажа в Бургас са като на светофар. Сутринта стартира със зелено знаме за умерено море, към обед става жълто и от 14 до 17 часа, когато излиза вятър, сигнализацията към този момент е алена – за рисково море и мъртво неспокойствие, което се появява съвсем всеки ден за по няколко часа, описаха спасители пред вестника.

От през днешния ден в цялата страна настъпи фрапантна смяна във времето. Двама туристи даже алармираха, че са видели торнадо доста на вътре в морето край Равда и Несебър. Обилни превалявания и спад на температурите с близо 10 градуса опразниха плажовете по Черноморието. От 35-36 градуса живакът в термометрите се сви до 24-25, а по Южното Черноморие на 26 градуса, сподели за “Труд” дежурният метеоролог от Национален институт по метеорология и хидрология -клон Варна. Очаква се вълнението на морето да стигне 2-3 бала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР