Мартин Понсилуома (Швеция) спечели изненадващ златен медал в мъжкия спринт

...
Мартин Понсилуома (Швеция) спечели изненадващ златен медал в мъжкия спринт
Коментари Харесай

Изненадващ шампион в мъжкия спринт от СП по биатлон, двама българи в топ 60

Мартин Понсилуома (Швеция) завоюва неочакван златен орден в мъжкия спринт на 10 километра от Световното състезание по биатлон в Поклюка (Словения).

25-годишният швед, за който това е първа победа в международния биатлон мина тежкото словенско трасе за 24:41.1 минути, като смъкна всичките си 10 цели по пътя към златото. Освен съвършената си пукотевица, Понсилуома направи и доста мощно ски тичане, откакто даде седмо време по трасето. Това му показване, както и това не неговите съотборници още веднъж затвърди реномето на старши треньорът на националния тим на Швеция Волфганг Пихлер, който е прочут с това, че доста добре пресмята когато да пристигна пиковата форма на неговите състезатели.

He's never won a World Cup race - but might cause a big surprise in. He's currently in the lead after a flawless 10/10 performance
— IBU World Cup (@IBU_WC)
Среброто през днешния ден отиде в ръцете на французина Симон Дестьо, който също като Понсилуома повали всичките си 10 цели, само че по-бавното му тичане му отредиха второто място с пасив от 11.2 секунди по отношение на шведа. Бронзът още веднъж бе за „ Петлите “, като негов собственик стана Кентан Фийон Майе, който даде четвърто бегово време, само че позволи един пропуск, с което загуби късмет за освен това от трето място. В последна сметка той приключи на 12.9 секунди зад новия международен първенец.

What a performance by - he's been looking for a podium spot all winter and he found it today, moving between and
— IBU World Cup (@IBU_WC)
Най-бърз по дистанцията през днешния ден бе и водачът в генералното класиране за Световната купа, както и в това в дисциплината спринт Йоханес Тингес Бьо (Норвегия), който бе с цели 21.6 секунди по-бърз от втория в класирането Йоханес Дале (Норвегия). Бьо обаче позволи две неточности още в първата си пукотевица, което му отреди петото място с пасив от 22.5 секунди. Точно на една десета пред него се подреди Дале, който позволи една неточност по-малко.

Световният първенец в дисциплината от Антхолц 2020 Александър Логинов (Русия) през днешния ден приключи едвам 26-и с пасив от 1:15 минути, след общо две наказателни обиколки.

От българите най-добре се показа Димитър Герджиков, който се подреди 49-и след позволена единствено една неточност и закъснение от 2:00.2 минути по отношение на първенецът. Владимир Илиев остана 57-и с три пропуща и пасив от 2:11.2. По този метод и двамата си заслужиха право на присъединяване в неделното гонене на 12.5 километра. Другите двама българи, които няма да започват в неделя, Антон Синапов и Благой Тодев останаха надлежно 71-и и 93-и с позволени по три неточности в стрелбата и от двамата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР