Мартин Димов е роден на 20-ти декември 1980 г. в

...
Мартин Димов е роден на 20-ти декември 1980 г. в
Коментари Харесай

Мартин Димов: Ако искаме да върнем на Варна облика на истинска морска столица, градът трябва да се разраства и да просперира

Мартин Димов е роден на 20-ти декември 1980 година в град Русе. Завършил е междинното си обучение в Техникум по строителство " Васил Левски “ във Варна със компетентност " Строителство и архитектура “. Започва професионалното си развиване през 2003 година, като управител " Продажби и корпоративни клиенти “ в региона на хидроизолационните материали и системи. Завършва бакалавърска стратегия " Строителен бизнес и предприемачество “ в Икономически университет –

Варна и магистратура по корпоративен бизнес и ръководство. Над 15 години професионален опит като шеф на търговски сдружения му оказват помощ да натрупа познания и опит в ръководството на човешки и финансов запас.

Мартин Димов е фамилен с две дъщери.

Какво повлия решението Ви да се включите в листата за общински съветници на коалиция " Алтернативата на жителите “ ?

Общо е схващането ни, че би трябвало да вършим неща, не за себе си и за персонален интерес, а за на нашия град. Затова сме се събрали хора с реализирани триумфи, с визия и обща посока на мислене.

Кой са най-наболелите проблеми на Варна, съгласно Вас?

Проблемите на Варна преглеждам в две съществени посоки – настоящи и стратегически, като и двата типа са еднообразно значими за варненци.

Първата група настоящи проблеми са свързани с построяването и поддържането на съществуващата инфраструктура и прилежащи връзки, с облагородяване на междублоковите пространства и зелените площи, неосветените улици по квартали и ежедневното поддържане на чистотата в града. В тази група проблеми са и тези със спортните площадки, спортните бази за подрастващи, тротоарите, велоалеите, неналичието на съответен превоз, включващ и техника, и направления, и график, и спирки.

Втората група – стратегически проблеми са по голям брой посоки, от които бих желал да откроя преди всичко съответното създаване и поддържане на градската инфраструктура, и връзката ѝ с републиканската пътна мрежа.

Защо е толкоз значима инфраструктурата?

Ако преглеждаме градът като жив организъм, инфраструктурата е неговата кръвоносна система и по тази причина построяването на нова и поддържането на съществуващата е жизненоважно стратегически. От тук и нуждата от непрекъсната и ежедневна работа и напън върху държавния уред, с цел да не боксува в работата си по продължение на построяването на автомагистрала " Хемус “ и проектирането и доизграждането на автомагистрала " Черно море “. Но с ясната настройка, че единствено на страната не може да се разчита, има незабавна нужда от експерти в общинската администрация, които да се занимават с правенето на документи и кандидатстването за европейско финансиране, което да подкрепя освен построяването на инфраструктура, само че и санирането на здания, което е в непосредствена връзка с образа на Варна.

За съпоставяне Бургас с два пъти и половина по-малък сграден фонд, има 8 пъти повече приключени санирани здания.

Да, само че стана ясно, че казусът с финансирането идва от неналичието на задоволително средства в държавния бюджет. Защо смятате, че може този проблем да бъде решен от общинската администрация?

Оплакванията, че страната стопира завършването и санирането на тези здания е изцяло безпричинно, тъй като в същия този Бургас финансирането в региона на санирането е 80% от европрограми и единствено 20% от държавния бюджет.

Как може Варна да върне славата си на морска столица и най-хубав град за живеене?

Ако желаеме да върнем на Варна образа на същинска морска столица, градът би трябвало да се разраства и да просперира, би трябвало да се развива, както редица огромни европейски градове около водата – морето, езерото. В посока Девня и Провадия, би трябвало да се развива и уголемява промишлената и индустриална част на града. Мястото е най-благоприятно за това, поради местоположението на пристанището, летището входът от автомагистрала Хемус и изходът към Бургас по ул. " Девня “. По този метод ще се раздели туристическата и индустриалната част на града и посредством превоза, което ще облекчи и придвижването.

Какви са дълготрайните цели за развиването на града ни?

Друга тематика в дълготраен проект, която неизбежно ще докара до развиване и повдигане на стандарта на живот във Варна, е образованието. Необходимо е да работим за повишение броя на студентите, като предоставяме облекчения и осигурим нужната база за образование и престой. Защото, в последна сметка, те са капацитет от младежи, които да останат в града и да го развиват. Един от методите за това е обособяването на студентски кампус с прилежаща инфраструктура. По мое мнение, това може да се възнамерява в по-слабо развъртян регион на града, който да получи своето естествено развиване.

Например в града ни има чудесни предпоставки за развиване в медицинския бранш, а точно съществуването на медицински университет и университетска болница, а липсва висок стандарт на реализация на младите лекари и медицински експерти. Какво имам поради, освен Истанбул, а към този момент и Бургас са образци за това по какъв начин сполучливо се развива медицински туризъм.

В града ни се образоват лекари и медицински експерти. Създаването на условия за развиването на медицински туризъм ще подкрепят освен тяхната реализация, само че и ще породят нужда от повече заведения, хотели и места за настаняване на евентуалните пациенти.

Липсата на сходна вероятност за развиване принуждава завършващите да напущат Варна и води до неналичието на задоволителен брой висококвалифицирани фрагменти в лечебните заведения в града.

Тази констатация е плод на голям брой разисквания и с моите сътрудници от листата на коалиция " Алтернативата на жителите “ и в границите на срещите ни с жителите.

Проблемите за решение не са единствено тези, само че би трябвало да се стартира от някъде.

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР