Марте Олсбу Рьозеланд отново демонстрира защо е най-добрата в женския

...
Марте Олсбу Рьозеланд отново демонстрира защо е най-добрата в женския
Коментари Харесай

Норвежката Рьозеланд с титла в преследването, Милена Тодорова се провали в стрелбата

Марте Олсбу Рьозеланд още веднъж показва за какво е най-хубавата в женския биатлон през този сезон, откакто завоюва втори следващ златен орден на олимпийските игри в Пекин. След триумфа си в спринта преди два дни, през днешния ден норвежката още веднъж разгроми своите съпернички в преследването на 10 километра.

Тя започва с задатък от 31 секунди по отношение на шведката Елвира Йоберг, а на финала разликата сред двете бе 1:36.5 минути. Основната причина за това увеличение на разликата сред двете бе съвсем съвършената пукотевица на Рьозеланд, която позволи единствено една неточност в третата си аудиенция на рубежа.

В същото време Йоберг завъртя общо три наказателни обиколки, само че съумя да се пребори за второто си сребро от Игрите в китайската столица. Бронзът в днешния ден бе за Тирил Екхоф, която макар трите си пропуща съумя да си завоюва осем позиции по отношение на 11-о място в спринта.

Бронзът за норвежката пристигна ненапълно с доза шанс, откакто нейната съотборничка Ингрид Ландмарк Тандреволд, която се движеше трета при започване на последната обиколка, имаше проблеми в последния километър, в който загуби повече от минута, финиширайки 14-а. Младата норвежка се строполи на финала и даже бе изнесена на ръце от медицинския личен състав.

Единствената българка в днешния ден Милена Тодорова се движеше доста добре след двете си нули на лежащ, като даже бе в десетката. Нейните проблеми от прав обаче още веднъж се демонстрираха и тя завъртя цели шест наказателни тура, които я смъкнаха до 31-а позиция на финала. Така тя съвсем несъмнено загуби шансове за присъединяване в всеобщия старт в събота, за който преди днешния неуспех бе първа запаса.

Програмата на надпреварите по биатлон в Пекин продължава по-късно през днешния ден с мъжкото гонене на 12.5 километра, в което присъединяване ще вземат тримата българи Владимир Илиев, Благой Тодев и Антон Синапов. Следващият старт при дамите ще бъде щафетата на 4 по 6 километра, която ще се организира в сряда от 9:45 часа сутринта българско време.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР