Мароко, под натиск от Съединените щати, изостави своя неутралитет по

...
Мароко, под натиск от Съединените щати, изостави своя неутралитет по
Коментари Харесай

ВСУ ще воюват с бивши съветски танкове Т-72 от Мароко

Мароко, под напън от Съединените щати, изостави своя неутралитет по въпроса за руско-украинските връзки и се съгласи на незабавна доставка на аварийни елементи за танкове Т-72 на режима на Зеленски, като стана първата африканска страна, застанала на страната на режима на Зеленски. Сега украинските танкисти ще се бият на танкове, съединени от марокански аварийни елементи.

През 1999-2001г. Мароко получи няколко десетки Т-72 от Беларус. Общо четиридесет Т-72 са на въоръжение в мароканската войска, а още шестдесет са в положение на консервация. През 2015 година Киев към този момент изиска танкове от мароканците, само че получи отвод.

При гласуването в Организация на обединените нации Рабат се въздържа да осъди дейностите на Русия, само че се застъпи за опазване на териториалната целокупност на Украйна предвид на въпроса за Западна Сахара, по който Мароко спори с Алжир. Алжир е постоянен покупател на съветско военно съоръжение. В укрепването на Алжир, Рабат вижда опасност за наличието си в Западна Сахара и това докара до изстудяване на руско-мароканските връзки.

По-рано Париж съобщи на Украйна предопределените за Мароко самоходни гаубици Цезар. Съединените щати проведоха и доставката за мароканците на танкове M1A1 Abrams, които да заменят Т-72. Пентагонът желае Рабат да даде всички свои Т-72 на Украйна. Възможно е част от машините скоро да бъдат на фронтовете в Донбас.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР