Мароканските медии не пестят суперлативи за сензационния поход на националния

...
Мароканските медии не пестят суперлативи за сензационния поход на националния
Коментари Харесай

Медиите в Мароко: Пренаписахме историята

Мароканските медии не пестят суперлативи за сензационния поход на националния тим на страната на Световното състезание по футбол. Мароканците победиха Португалия с 1:0 и се класираха за полуфиналите, където ще срещнат защитаващия купата си отбор на Франция.

" Невероятно, само че факт: Мароко победи Португалия и се втурна към полуфиналите. Победата прати Мароко във финалната четворка и написа нова страница в историята във футбола ", написа мароканският вестник L`Opinion.

Мароко стана първата африканска нация, която в миналото е достигала полуфинал на Световно състезание, с цел да " пренапише историята на мароканския, арабския и африканския футбол ", заяви новинарският портал Yabiladi.

Всекидневникът Le Matin прибавя: „ Във всички краища на африканския континент, арабския и ислямския свят, Лъвовете от Атлас имат милиони поддръжници зад себе си. "

В Португалия локалният вестник Record разказва отпадането на португалците като " печален край " и прибавя, че представянето на тима мина от " бездънен сън до цялостно обезсърчение ".

В Англия също имаше страсти, откакто Хари Кейн пропусна дузпа, с която можеше да изравни резултата против Франция. 

" Брутално отпадане ", написа BBC, откакто френският тим завоюва с 2:1.

„ Няма да се прибере вкъщи ", написа Daily Star по отношение на известен рефрен измежду почитателите,  докато таблоидът The Sun има огромна фотография на Кейн на корицата си и заглавие: " Болката на Хари ".

Във Франция означават, че успеха над Англия не е пристигнала по никакъв начин елементарно. " Продължаваме да мечтаем ", написа RMC, като също по този начин акцентира победния гол, маркиран от Оливие Жиру.

" Това беше шанс ", написа спортният вестник L`Equipe. " В края на един доста трогателен мач Франция отстрани Англия. "
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР