Мармотът Фил, известният фолклорен метеоролог от градчето Пънксътоуни в щата

...
Мармотът Фил, известният фолклорен метеоролог от градчето Пънксътоуни в щата
Коментари Харесай

Предсказанията на мармота Фил

Мармотът Фил, известният фолклорен метеоролог от градчето Пънксътоуни в щата Пенсилвания, Съединени американски щати, предсказа още шест седмици зима по време на честванията на Деня на мармота, съобщи Българска телеграфна агенция. На днешния ден мармотът Фил излиза от дупката си в градчето Пънксътоуни и продължителността на оставащата зима зависи от неговата прогноза. " Приближените " на мармота уведомиха събралите се запалянковци, че Фил е видял сянката си. Според фолклорните вярвания, в случай че Фил види сянката си, ще има още шест седмици зима. Ако не я види, пролетта ще пристигна рано.

Фил има собствен антураж - група деятели от Клуба на мармота, който провежда отбелязването на Деня на мармота в градчето и се грижи за самия мармот. Отбелязването на деня събира хиляди гости в града. Пънксътоуни е град на към 105 км североизточно от Питсбърг.  

Националната организация за океански и атмосферни проучвания в Съединени американски щати съпостави прогнозите на мармота с данните от последните 10 години и разгласи, че Фил познава в 40 % от случаите. Тази година прогнозата на Фил е в седмица с доста сняг и лед в южната част на Съединени американски щати.

Според данните от 1887 година мармотът Фил е правил прогноза за времето повече от 100 пъти. Изгубени са данните за 10 години.

През 2021 година и 2022 година мармотът още веднъж предвижда шест седмици зима. Денят на мармота се отбелязва и на други места в Пенсилвания, както и в други щати, измежду които Джорджия и Охайо. В Канада водещото честване на Деня на мармота е в Уайъртън, Онтарио.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР