Марк Зукърбърг увеличи огромния си комплекс на Хавайските острови. Милиардерът

...
Марк Зукърбърг увеличи огромния си комплекс на Хавайските острови. Милиардерът
Коментари Харесай

Зукърбърг си купи земя на Хавайските острови за $17 милиона

Марк Зукърбърг усили големия си комплекс на Хавайските острови. Милиардерът и основен изпълнителен шеф на компанията майка на Фейсбук Meta, закупи още 455 кв.м земя на хавайския остров Кауаи, заяви локалния новинарски уебсайт Honolulu Star-Advertiser, представен от Business Insider.

Според Star-Advertiser покупката е коства на Зукърбърг 17 милиона $. Това е втората покупка на Зукърбърг за тази година. През март той купи 2 430 декара земя за 53 милиона $ още веднъж на остров Кауаи. Парцелът има публичен плаж и работещо ранчо.

Присъствието на Марк и брачната половинка му Присила на острова е подложено на разногласия от локалните поданици. Зукърбърг разгневи съседите си още през 2016 година, като построи висока стена към парцела си с желанието да понижи шума от автомагистралата и пътя. Една година по-късно Зукърбърг заведе дело против фамилиите, които имаха искания за благосъстоятелност върху имоти земя в неговия парцел.

Той въпреки всичко се отхвърли от делото с претекстът, че с Присила желаят " да приказват с общността и да намерят по-добър метод ". В последна сметка противоречивите земи бяха продадени на търг.

Зукърбърг, Присила Чан и двете им дъщери живеят в Пало Алто, Калифорния, само че наподобява, прекарват повече време в имението на острова през последните две години.

През март двойката подари 4,2 милиона $ за стратегия за поданици на Кауаи, които са изгубили работата по време на пандемията, а неотдавна подариха 4,8 милиона $ безплатни средства за градеж на жилища на налични цени.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР