Марк Зукърбърг предупреди потребителите да не правят скрийншоти на чатовете

...
Марк Зукърбърг предупреди потребителите да не правят скрийншоти на чатовете
Коментари Харесай

Става забавно: Марк Зукърбърг предупреди потребителите да не правят скрийншоти на чатовете си

Марк Зукърбърг предизвести потребителите да не вършат скрийншоти на чатовете си, в случай че не желаят „ да бъдат хванати на мястото на престъплението “.

Основателят и основен изпълнителен шеф на Фейсбук разгласи, че актуализация на Messenger може да значи, че потребителите към този момент ще бъдат уведомявани, в случай че различен човек направи фотография в техния чат.

„ Това е нова актуализация за чатовете в Messenger, криптирани от край до край, тъй че да получавате уведомление, в случай че някой направи скрийншот на изчезващо известие. “, написа Зукърбърг в обява във Фейсбук през януари 2022 година.

Показваме ви скрийншот на чат на Зукърбърг със брачната половинка му Присила Чан, проявяващ по какъв начин ще работят новите вести.

Съобщението идва след друга огромна актуализация на известната платформа Messenger на Фейсбук – изчезващите известия. Те към този момент са функционалност в доста конкурентни уеб сайтове за обществени медии (като Snapchat) и разрешават на потребителите да изпращат известия, които бързо изчезват от екрана.

Засега функционалността е въведена в Съединени американски щати и се чака скоро да бъде налична и за европейските консуматори на Фейсбук, оповестява The Independent, съобщи Kaldata. Уведомленията за фотоси на скрийншот към този момент са налични и в Snapchat, където са известна функционалност от няколко години.

Докладите сочат, че актуализацията, която ще се ползва и в Instagram е въведена в отговор на опасения, свързани със сигурността. Междувременно реакциите на обявата на Зукърбърг, която събра над 99 000 коментара бяха смесени. Мнозина акцентираха, че има доста способи да се измами уведомлението за скрийншот.

Други не бяха впечатлени от актуализацията, като предложиха на Фейсбук да насочат силата си към по-належащи обстановки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР