Марк Уилямс се класира за полуфиналите на тазгодишното издание на

...
Марк Уилямс се класира за полуфиналите на тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Марк Уилямс смълча Хигинс за 1/2-финал, Рони О'Съливан се срина срещу Робъртсън

Марк Уилямс се класира за полуфиналите на тазгодишното издание на влиятелния шампионат по " Мастърс ", откакто отстрани своя огромен противник през годините Джон Хигинс с 6:5.
Мачът бе решен от финален 11-и фрейм, в който трикратният международен първенец наниза брейк от 91 точки за успеха. Преди това Хигинс дръпна с 2:0, откакто откри конфликта пред екзалтираната аудитория в " Алекзандра Палас " със сенчъри (126).
Уилямс отвърна уместно на предизвикването, като първо възвърне паритета до почивката със стотачка (116), а след 15-минутния период реализира и цялостен поврат. Престрелката сред двамата продължи до самия край, когато уелсецът направи страхотна серия, с която завърши нещата в своя изгода. В осмия фрейм Хигинс изстреля още един сенчъри брейк (127).
В спор за място на финала той ще се изправи против Нийл Робъртсън, който пък се реваншира за загубата си от Рони О`Съливан във финала на " Световната Гран При ", побеждавайки го с 6:4 фрейма. Ракетата не приличаше доста на себе си и пропусна половината от дългите си удари, до момента в който австралиецът бе съвършен и приключи мача с 96% обща успеваемост.
Днес ще се изиграят последните два 1/4-финала:
Джъд Тръмп - Кайрън Уилсън
Бари Хоукинс - Марк Селби
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР