Марк Христов спечели бронзов медал в категория до 73 кг

...
Марк Христов спечели бронзов медал в категория до 73 кг
Коментари Харесай

Марк Христов донесе втори медал на България от Европейското

Марк Христов завоюва бронзов орден в категория до 73 кг на Европейското състезание по джудо за мъже и дами в " Арена Армеец " в София.

В разногласието за оценката Христов победи с " вадзари " 23-годишния испанец Салваадор Касес Рока, откакто беше подкрепян бурно от публиката в залата. За българина това е първи орден в кариерата от огромно състезание при мъжете. Той има сребро при кадетите до 66 кг на Световното състезание в Чили през 2017 година.

Това е второ отличие за България от шампионата след среброто през вчерашния ден на Янислав Герчев при 60-килограмовите. Европейското състезание в София към този момент се трансформира в най-успешното за България досега в този спорт.

По пътя си до оценката Марк Христов записа три победи и едно проваляне. Във втория кръг той завоюва с " ипон " 19 секунди преди края против европейския първенец от 2020 година Виктор Стерпу (Молдова). След това българинът надви над Бенджамин Аксус (Франция) със " златна точка " в 16-ата секунда на продължението.

На четвъртфиналите Христов победи Рустам Оруджов (Азербайджан), пети от Игрите в Токио и бронзов медалист от Евро 2020, с " ипон " 1:19 минути след началото на продължението.

На полуфиналите обаче българинът отстъпи с " вадзари " в 17-ата секунда на продължението пред различен представител на Азербайджан - Хидайет Хейдаров, европейски първенец за 2017 година и трети в международната класация.

В последния ден на шампионата на следващия ден ще започват още петима българи - Габриела Гигова (над 78 кг), Ивайло Иванов (90), Борис Георгиев и Костадин Цветанов (100) и Ивайло Димитров (над 100).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР