Марк Бартън е известен семеен терапевт, психолог и коучинг консултант. В

...
Марк Бартън е известен семеен терапевт, психолог и коучинг консултант.
В
Коментари Харесай

Психологът Марк Бартън: Длъжна ли е жената да готви всеки ден и ако е длъжна – кога, а ако не е длъжна – защо

Марк Бартън е прочут фамилен терапевт, психолог и коучинг съветник.

В своите клипове в ютуб той дава скъпи препоръки по какъв начин да подобрите връзките в двойката или по какъв начин да станете най -добрата версия на самата себе си. Днес тематиката е доста забавна.

Длъжна ли е дамата всеки ден да готви на мъжа си?

1-во,2-ро,3-то ядене, компот, сладкишче, а също така да му завие във фолио и котлетчета за работа и да ги занесе по-бързичко, с цел да не изстинат, не дай Боже.

На пръв взор всичко е напряко супер, като се замислиш това са си мъжки и женски отговорности.

Като приказваме за мъжките и женските отговорности, то по -логично е  дамата да се грижи за дома, а мъжа- за работата и прехраната.

Тогава за какво обаче тя би трябвало да съчетава и мъжките и женските отговорности? Тя би трябвало и на работа да върви, и децата да гледа и за дома да се грижи и от горната страна на това и нещо вкусничко да сготви.

А отговорности на мъжа са работата и дома….където той да си лежи на диванчето и да си гледа малкия екран, да човърка в телефона и таблета и толкоз.

А дамата е длъжна да готви всеки ден. 

Днес ще обсъдим длъжна ли е дамата да готви всеки ден и в случай че е длъжна –  по кое време, а в случай че не е длъжна – за какво.

Преди да се захванем с тази тематика, под описанието на клипа в ютуб има линк към безплатния ми  онлайн курс: „ Аз съм единствена, комфортна или неповторима!? “ Това е интернационална стратегия и вземат участие дами от целия свят. Темите, които жегвам на моя онлайн курс са доста разнородни: самокритика, полова сила, физически блокажи, душевен блокажи, финансова сила, връзките с мъжете, връзките след бракоразвод, връзките когато имате дете,могат ли да се възобновят връзките или е време за бракоразвод, връзки с женени мъже, въпроси по развиването на женския капацитет, прокрастинация и перфекционизъм, всичко това бива разисквано на нашия безвъзмезден онлайн  курс.

Всички обичаме да си похапваме, изключително в случай че е нещо вкусно. Особено в случай че жена ви е сръчна стопанка и ви подготвя незабравими ястия, които ви довеждат до гастрономически оргазъм. Това в действителност е прелестно. Знам го от персонален опит, тъй като моята обичана жена готви необикновено. Каквото и да сготви, ти идва да си оближеш пръстите. Трудно е да следиш за тежестта си, когато имаш такава удивителна жена.

Но дано да се върнем обратно в човешката история. Мъжете са ходили на лов и лов на риба. Това е било рисково занимание. Даже и в наши дни промишления лов на риба е рисков, изключително за ловците на раци и освен. А в този момент си представете, когато става дума за интервал от историята, когато индустрията не е била толкоз напреднала. 15 индивида отивали на лов и от тях в най- положителният случай се прибирали живи 10. Защо? Див звяр ги изял, някой паднал от скалите при трагичен случай, разбойници ги нападнали и им откраднали храната, а ловците избили. Тоест цената на донесената храна била с цената на човешкия живот.

Когато този отпаднал, ранен и изтощен ловджия се прибирал у дома с това,което е наловувал, жена му е приготвяла храната, отправяйки молебствия към  Бога- да благослови мъжа и да го отбрани от всевъзможни беди и да направи по този начин, че нейният обичан мъж и татко на децата им да се връща жив и здрав вкъщи. И естествено, когато мъжът хапвал от тази храна, това се отразявало и на тялото и  на душата му. Защото с изключение на храна, по този метод той получавал и най главното- любовта на своята жена, която тя влагала в приготвянето на яденето. И когато той още веднъж отивал на лов, той го правел със напълно нови сили и в напълно положително положение.

Готвела ли дамата, когато е в неприятно въодушевление? Готвела ли е да вземем за пример когато е неразположена?

Това е много мъчителен въпрос. Много дами стартират да споделят: „ Аха, значи като съм неразположена,да не сготвям и децата да стоят гладни ли? “

От антични времена,по време на месечното си неразположение, дамата се е грижела най-вече за себе си. Тя се занимавала с разнообразни практики, тя се усамотявала и се потапяла в някакъв креативен развой, потъвала в интервал на възобновяване, т.е. това било време за  възраждане и филтриране. По разумна причина мъжете не спели с дамите в този интервал.

Жените не приготвяли храна, когато са в неприятно въодушевление. Жената не готвела, когато не била в положение и това било нещо напълно естествено.

Когато доближите готварската печка без въодушевление, а в днешно време множеството дами го вършат, тъй като им се постанова, тъй като мъжът им скоро ще се върне от работа, то следователно мъжът на процедура яде мъртва храна. Тази мъртва храна не е от изгода нито за мъжа нито за дамата. За дамата не е преференциално, тъй като тази храна не способства за развиването на мъжа, а за мъжа е безполезна, тъй като с изключение на да смели тази храна и след това да отиде в тоалетната, нищо друго не получава.

Затова е значимо да осъзнаете, че в случай че желаете приготвената от вас храна да носи изгода на вас и вашите деца, вие би трябвало да влизате в кухнята единствено в положително въодушевление и положение.

Знам, че по-късно видео ще има доста мнения, че е елементарно да се каже нещо сходно. Не е елементарно. Но толкоз ли е мъчно да се провежда един толкоз елементарен развой?

Вие сте рационална жена и можете сама да прецените, по кое време сте в положение и по кое време не, по кое време имате сили и по кое време не. Кога можете да отделите час -два за готвене и по кое време не можете. Дали няма да бъде по- елементарно да се купят полуфабрикати или да се поръча подготвена храна за у дома. Или да отидете да хапнете със фамилията си на заведение.

Трябва да разберете, че вашите женски запаси се разпределят в доста житейски области. В това число влизат и вашето персонално развиване и връзките с мъжа и децата ви,вашето здраве и самокритика, вашето духовно развиване и творчество. Вие не сте в положение да снабдите с сила целия свят. Вие имате лимитирани сили. Задайте си въпроса от кое място ги вземате? Ако на вятъра ги хабите,после от кое място ще си ги възстановите? Ако имате любящ мъж,той ще се отнесе с схващане. Особено в случай че авансово му съобщите: “ Скъпи, в такова въодушевление въобще не ми е до готвене. Нека да си поръчаме нещо за у дома или да хапнем на открито. “

Ако ви обича, естествено, че ще каже, че няма никакъв проблем.

Откъде идва вашата сила? Помислете малко по този въпрос, направете разбор.

За страдание, за доста дами готвенето е единственият метод, по който да припомнят на мъжа си, че са дами и съпруги. За страдание това е по този начин. Много дами считат, че ще задържат мъжа в фамилията с вкусна чорба. Ако вашият мъж е алчен лакомник, който единствено от ястие се вълнува, може и да съумеете.

Готвенето ли е единственото, което умеете? Поспрете, успокойте се. Стремете се да се развивате, да се грижите за себе си, да се научите да обичате себе си. Ако имате въодушевление и сили да готвите, до момента в който го вършиме, мислете единствено за хубави неща, за това по какъв начин тази храна да донесе изгода на фамилията ви и на мъжа ви. Ако не сте в положение да вложите обич в този миг в своето готвене, в случай че влизате в кухнята и се хващате за главата с думите: „ ох, толкоз ми омръзна да мисля какво отново би трябвало да сготвя “…,по добре не влизайте там, а кажете истината. Бъдете откровени с мъжа си и фамилията си и тогава връзките ви ще бъдат на напълно друго равнище. Тогава и вашите чувства ще станат радикално разнообразни.

И тук поражда въпроса би трябвало ли дамата да готви всеки ден.

Ако тя е в положение да изпитва всеки ден наслаждение от готвенето, да го прави. Но в случай че усещате, че стартирате да готвите принудително и без предпочитание, не би трябвало да го вършиме.

И тези моменти се уговарят и прецизират още преди основаването на фамилията, когато към този момент сте в съществени връзки и нещата вървят към женитба.

Ние с моята обичана жена говорихме по тези въпроси овреме и още преди брака се разбрахме за това. Аз я помолих, в случай че не се усеща в положение да сготви нещо него ден, дано да отидем на ресторант, да си поръчаме нещо за у дома, в случай че би трябвало аз ще подготвя нещо за ядене.Но в случай че аз също нямам сили, ще прибегнем към други разновидности. Само да не внасяме в кухнята тази отмалялост, нервност,стрес. От това няма смисъл, тази храна няма да ни е от изгода.

Когато сте се разбрали авансово по този въпрос, можеш да се прибереш у дома и да знаеш, че няма да те чакат горещи котлети, само че че ще отидете да хапнете някъде с жена си или ще си поръчате нещо.

Затова си направете изводите, вероятен ли е за вас подобен формат на връзките и си признайте почтено, какъв брой постоянно отивате не до хладилника, а до печката, когато в действителност въобще не ви се желае да готвите.

Марк Бартън

Инфо: youtu.be

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР