Марк Алън осъществи един от най-великите обрати във финала на

...
Марк Алън осъществи един от най-великите обрати във финала на
Коментари Харесай

Марк Алън обърна финала на UK Championship от 1:6

Марк Алън реализира един от най-великите обрати във финала на Шампионата на Обединеното кралство и за първи път в кариерата си заслужи купата от втория най-значим шампионат в снукъра. Северноирландецът изоставаше с 1:6 фрейма против Дин Дзюнхуей, само че завоюва 9 от последните 10 партии и ликува с 10:7 в зала " Барбикан " в Йорк.

По пътя Пистолета от Антрим изстреля два сенчъри брейка (132, 109) и още пет серии над 50 точки (79, 60, 93, 56, 59), с цел да вдигне трофея и да получи най-големия си шампионски чек - за £250 000. За 36-годишния Марк това е общо втора купа от Тройната корона след тази от " Мастърс " през 2018 година, като в сбирката му към този момент липсва единствено най-ценното отличие - това от " Крусибъл ".

Изумителното е, че във всеки от четирите мача преди финала Алън изоставаше с най-малко два фрейма против противниците си, преди да отстрани поредно Джордан Браун с 6:4, Кайрън Уилсън с 6:3, Сам Крейги с 6:4 и Джак Лисовски с 6:5. Във финала на UK Championship пък има още единствено два сходни обрата - на Алекс Хигинс от 0:7 до 16:15 против Стив Дейвис през 1983 година и на Джон Хигинс от 5:9 до 10:9 против Марк Уилямс през 2010 година

" Знаех, че Алекс Хигинс е обръщал финала от 0:7. Предполагам, че това демонстрира по какъв начин ние, северноирландците в никакъв случай не се предаваме - разяснява с усмивка Марк Алън. - Нито за момент не си разреших да се отчая, даже при 1:6. Когато съумяха да изравня, към този момент имах чувството, че не мога да пропусна нито една топка, а това е страхотна настройка за подобен край. Именно позитивната ми душeвност ме преведе през този мач и съм доста горделив от това. "

Общо това е осма ранкинг купа за Пистолета, с която той се приближи единствено на една от 11-ото място във безконечната ранглиста, поделяно сега от Джон Парът, Питър Ебдън и Шон Мърфи с по 9 оценки. Рекордьор е Рони О`Съливан с 39.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР