Мария Захарова в Телеграм цитира позиция на руското външно министерство:Реакцията

...
Мария Захарова в Телеграм цитира позиция на руското външно министерство:Реакцията
Коментари Харесай

Русия: Западните политици за два часа разследваха смъртта на Навални и произнесоха присъда, а за една година не разбраха кой взриви Северен поток

Мария Захарова в Телеграм цитира позиция на съветското външно министерство:

Реакцията на западните водачи, политици и медии на новината за гибелта на Алексей Навални за следващ път сподели тяхното двуличие, цинизъм и безсъвестност. Схемата " обвинявай Русия във всяка обстановка " е в деяние. Нещо повече, за всеки случай има готова методология. 

Нека разгледаме хронологията. 

На 16 февруари към 14:19 ч. на уеб страницата на Федералната работа по осъществяване на наказванията на Русия за Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг е оповестено известие за гибелта на наказания Алексей Навални в наказателна колония № 3. 

Буквално 15 минути по-късно стартира да се излива поток от идентични обвинения:

- 14:35 ч. - шведският министър на външните работи Тобиас Билстрьом: " Ужасни вести за Навални. Ако информацията за гибелта му в съветски затвор се удостовери, това ще бъде следващото непоносимо закононарушение на режима на Путин. "

- 14:35 - Норвежкият министър Барт Ейде: " Дълбоко тъжен от новината за гибелта на Навални. Руското държавно управление носи тежко задължение на отговорност за това. "

- 14:41 - Държавният министър на Латвия Едгарс Ринкевич: " Каквото и да мислите за Навални като политик, той преди малко беше брутално погубен от Кремъл. Това е реалност и нещо, което всеки би трябвало да знае за същинската същина на настоящия съветски режим. "

- 14:50 ч. - Чешкият министър на външните работи Ян Липавски: " Русия към момента се отнася към външнополитическите въпроси по същия метод, по който се отнася към своите жители. Тя се е трансформирала в брутална страна, която убива хора, мечтаещи за красиво, по-добро бъдеще, като Немцов, а в този момент и Навални, който беше хвърлен в пандиза и малтретиран до гибел. "

- 14:51 - Френският държавен министър Стефан Сежурне: " Навални заплати с живота си, с цел да се бори против една система на подтисничество. Смъртта му в наказателна колония ни припомня за действителностите на режима на Владимир Путин. "

- 15:02 - Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел: " Европейски Съюз държи съветския режим само виновен за тази трагична гибел " ;

- 15:10 ч. (по време на пресконференция) - водачът на киевския режим Зеленски: " Очевидно е, че той е бил погубен от Путин, както хиляди други, които са били измъчвани ".

- 15:16 ч. (в медиите), 16:50 ч. (в обществените мрежи) - генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг: " Русия би трябвало да откри всички обстоятелства, да отговори на доста съществени въпроси ".

- 15:20 ч. - министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте: " Смъртта на Навални илюстрира невижданата грубост на съветския режим ".

- 15:30 - Президентът на Молдова Майа Санду: " Смъртта на Навални в съветски затвор е увещание за грубото угнетяване на инакомислието от страна на режима " ;

- 15:35 ч. - немският министър на външните работи Аналена Бербок: " Навални, повече от всеки различен, беше знак на свободна и демократична Русия. Ето за какво той трябваше да почине. "

- 15:43 ч. - Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен: " Мрачно увещание за това какво съставляват Путин и неговият режим ".

- 15:49 - Шведският министър-председател Улф Кристерсон: " Руските управляващи и персонално президентът Путин са виновни за това, че Навални към този момент не е измежду нас. "

- 16:14 - Канцлерът на Федерална Република Германия Олаф Шолц: " Навални заплати със гибелта си за своята храброст. Тази ужасна вест още един път демонстрира по какъв начин се е трансформирала Русия и какъв режим е на власт в Москва. "

- 16:25 ч. - Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен: " Смъртта на Навални в съветски затвор и фиксацията и страхът от един човек единствено акцентират слабостта и гниенето в сърцето на системата, която Путин е построил. Русия носи отговорност за това. "

- 17:28 ч. - Френският президент Еманюел Макрон: " В днешна Русия свободните хора са поставяни в гулаги и осъждани на гибел ".

В рамките на късия интервал от два часа западните политици и техните прислужници в медиите съумяха да получат резултатите от към момента непроведена съдебно-медицинска експертиза, да проверяват, да обвинят Москва и да произнесат присъда. 

Няма друго пояснение също така, че всички тези реакции са били авансово готови.

Все още бихме могли да имаме вяра в тази невероятна, чудодейна експедитивност, в случай че целият свят не беше следил безпомощното " следствие " на терористичните офанзиви против тръбите на газопровода " Северен поток ", което се проточи с месеци и не приключи с нищо.

Отличителна линия на всички тези изказвания е цялостното неявяване даже на намек за нуждата да се изчакат резултатите от правосъдните експертизи и следствия.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР