Мария Янева е председател на Фондация Искам бебе, която е

...
Мария Янева е председател на Фондация Искам бебе, която е
Коментари Харесай

Над 10 хиляди български деца са родени с помощта на процедури инвитро



Мария Янева е ръководител на Фондация " Искам бебе ", която е основана преди 14 години. Тя е чакала да роди дете 11 години. Сега Мария Янева се радва на 4-годишния си наследник Ради.

" Имаме родени над 3 хиляди български деца с нашата помощ, а от Държавният фонд " Инвитро " към този момент са над 10 хиляди български деца ", сподели Мария Янева.

50 общини извършват стратегия за подкрепяне на двойки за инвитро процедури, добави тя:

" Предстои ни акция, която е покана към общините, които нямат основана такава стратегия да бъде основана . А към тези, в които съществува, имаме предложение да бъде включено за финансиране поддръжка и за донорското инвитро ".

От 8 март управлението на верига спортни обекти, 8 от които са в София и един в Пловдив,. Събират се средства, като упоритостите са да бъдат обезпечени пари най-малко на две фамилии за инвитро процедури.

Между 7 и 15 хиляди лв. коства една инвитро процедура, като не постоянно резултатът е сполучлив.

" Искаме да се включим в такива благотворителни акции, тъй като на днешно време знаем, че всеки има потребността да оказва помощ, да направи нещо положително . В последна сметка положителното е най-важното на този свят и в бъдеще ще се включваме в такива благотворителни акции ", сподели Вили Томова, представител на спортните обекти и уредник на акцията.

Целия репортаж можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР