Мария Шарапова, която прави първите си тенис стъпки с баща

...
Мария Шарапова, която прави първите си тенис стъпки с баща
Коментари Харесай

Моментът, в който Мария Шарапова уволнява баща си

Мария Шарапова, която прави първите си тенис стъпки с татко си в Русия, се мести в Съединените щати, когато е единствено на седем години, откакто Юрий Шарапов е посъветван от Мартина Навратилова, че това е добър ход за щерка му. По време на целия развой Юрий се включва интензивно в развиването на Шарапова и това досега, когато щерка му в последна сметка става експерт.
 Съжалява ли Мария Шарапова, че се отхвърли от тениса
Съжалява ли Мария Шарапова, че се отхвърли от тениса

Какво към момента я свързва с US Open

Работата на татко й се отплаща, защото Шарапова е единствено на 17, когато става известна шампионка от Големия шлем на Уимбълдън през 2004 година, и единствено на 18, когато става номер едно в света за първи път през 2005 година Докато Шарапова има извънреден старт на кариерата си, тя скоро осъзнава, че ще има потребност от нов глас, в случай че желае да даде нещо друго на играта си. И през 2008 година взема решение, че е време да приключи професионалните връзки с татко си.

" Най-големият подарък, който той ми е правил, е неговото единодушие да се отдръпна от кариерата ми. А за татко, извел щерка си до трофеи от Големия шлем, това е доста комплицирано ", споделя Шарапова в хитовия подкаст на бейзболиста Алекс Родригес и на бизнес кореспондента на Bloomberg Джейсън Кели.
 Снимка 656199

" Реших, че мога да му го кажа единствено по имейла. Така ми беше надалеч по-удобно, тъй като не можех да го погледна в очите. Ала разбирах, че той знаеше, че това ще се случи. Просто не мислеше, че ще стане, откакто таман съм спечелила третата си победа за Шлема ", описа 36-годишната рускиня, която се отхвърли от играта преди четири години.

След като се разделя с татко си, Шарапова продължава да работи с Майкъл Джойс, който е част от нейния треньорски щаб от 2004 година Но малко откакто печели Откритото състезание на Австралия през 2008 година, Шарапова има сериозна травма на рамото, която се постанова да бъде поправена хирургично. Това се отразява отрицателно на резултатите на Шарапова и идващите няколко години са много тежки и предизвикателни за рускинята.
 Мария Шарапова и партньорството й с веригата хотели Aman
Новата пристрастеност на Мария Шарапова

Тенисистката е и бизнес дама

През 2011 година Шарапова взема решение, че е време да се откаже и от партньорството си с треньора си Джойс. След този ход Томас Хогстед, който е прибавен към тима в края на 2010 година, остава единственият треньор на рускинята.
 Снимка 656198

Няколко години по-късно Шарапова приключва съдействието си и с Хогстед и работи със Свен Грьоневелд сред 2013 и 2018 година Когато Шарапова се отдръпва при започване на 2020 година, Рикардо Пиати е неин треньор. През цялото това време обаче  Юрий Шарапов поддържа непосредствен контакт с щерка си и постоянно е до нея, когато тя има потребност от нещо.

" Фактът, че той съумя да се отдръпне и да каже: " Хей, ти направи това, щом смяташ, че би трябвало ", е доста значим за мен. Той обаче продължаваше да бъде доста зает. Обаждаше се на всички треньори и разговаряше с тях след мачове. Винаги беше първият човек, на който се обаждах аз самата. Не отивах при моя треньор, а се обаждах на татко си ", разкрива още Шарапова.
 Мария Шарапова и рецензиите й към американските тенис фенове
Мария Шарапова възмутена от американците

Какво провокира раздразнението й

Въпреки че раздялата с татко й явно не е била елементарно решение, както отбелязва Tennis World, Шарапова в действителност съумя да усъвършенства играта си и да се развие като състезател след раздялата им.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР