Мария Сакари се класира на първия си полуфиналите в турнирите

...
Мария Сакари се класира на първия си полуфиналите в турнирите
Коментари Харесай

"Ролан Гарос" ще има нова шампионка

Мария Сакари се класира на първия си полуфиналите в шампионатите от Големия шлем.

Гъркинята в профил настоящата шампионка на " Ролан Гарос " Ига Швьонтек от Полша с 6:4, 6:4 за към час и половина игра.Вече е ясно, че ще има победителка, която не е триумфирала в никакъв случай в Шлема, тъй като Сакари, Барбора Крейчикова, Анастасия Павлюченкова и Тамара Зиданшек не са стигали даже до край в Голямата четворка.

17-ата сложена Сакари загуби първото си подаване в срещата, само че направи незабавен рибрейк против полякинята. След няколко отразени брейкбола и от двете, Мария нанесе решителния си удар след пробив в деветия гейм, след който сервира сполучливо, с цел да поведе в резултата. 

Серията й продължи на старта на втория сет, който тя стартира с нов пробив. След като затвърди брейка, Швьонтек изиска медицински таймаут, който се организира в съблекалнята и се завърна на корта с превръзка на дясното бедро. Играта й до края на частта обаче по този начин и не се усъвършенства задоволително, с цел да върне пробива пасив, и по този начин се елементарни с очакванията си да отбрани трофея от предходната година. В заключителния гейм гъркинята поведе с 40:0 и осъществя третия си мачбол след ретур в навън на полякинята.

 След 11 следващи победи в Париж Швьонтек отпадна.

Сакари направи пет аса и бе страхотна на първо подаване, печелейки 83% от точките, и избави 5 от 6 благоприятни условия за пробив пред съперничката..

На полуфиналите Мария ще играе с непоставената Барбора Крейчикова от Чехия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР