Мария Касимова-Моасе ще гостува на 12 ноември, събота от 18.30

...
Мария Касимова-Моасе ще гостува на 12 ноември, събота от 18.30
Коментари Харесай

Мария Касимова-Моасе гостува в Пловдив с авторското си представление “Свободно падащи истории”

Мария Касимова-Моасе ще гостува на 12 ноември, събота от 18.30 часа в Дома на културата „ Борис Христов “, Голяма конферентна зала  със спектакъла „ Свободно падащи истории “.

Писателката ще опише „ истории за хора и места, за обич, раздели и нови срещи, за странствания на духа и силата на смеха “. Билети се продават в цялата мрежа на Ивентим.бг., както и на каса МаскАрт в ДК „ Борис Христов “, Билетен център пред община Пловдив, ТИЦ на пл. Римски стадион.

„ Това зрелище няма наизустен текст. В него рухването на историите в действителност е свободно, тъй като в никакъв случай не се случва по сюжет. Затова и няма по какъв начин то да е едно и също – всяко последващо зрелище си е театър самичък за себе си. Понякога изненадва и мен “, споделя писателката за спектакъла, който показва из страната от 2019 година насам като част от афиша на Сатиричния спектакъл.

„ Ще се забавлявате. Ще гледате, осмисляте, критикувате, разсъждавате на глас, споделяте, смеете, плачете, дюдюкате, пеете. Ще сте за малко като деца, тъй като ще чуете истории, които никой различен няма да ви опише “, дава обещание Мария Касимова-Моасе.

Мария Касимова-Моасе е родена на 5 октомври през 1969 година в София. Дъщеря е на известния артист от Сатиричния спектакъл Хиндо Касимов. Този биографичен факт дефинира безконечния й интерес към литературата и театъра, както и към характерния род на непринудено описване на истории. Завършила е Българска лингвистика в Софийския университет. Работила е доста неща – от спасителка на плажа и чистачка на входове до кореспондент и редактор в разнообразни медии, най-вече ежедневници. Била е телевизионна водеща, виновен редактор на начин на живот списание, заместител основен редактор на списание ELLE в България, основен редактор на списание “Капитал LIGHT ” и съосновател и основен редактор на списанието за деловата жена НЕЯR.

От 2010 година е на свободна процедура и работи и като специалист по Етикет и протокол, Презентационни умения и Комуникации. Не е преставала да бъде журналистка, тъй като счита, че това е диагноза. Днес разгласява свои текстове най-вече в онлайн платформи, измежду които Площад Славейков и Булеварди. Първата ѝ книга е сборникът “Близки срещи със смесени усеща ”, публикуван през 2017 година. Година по-късно Мария дебютира и с романа “Балканска рапсодия ”. От юли 2020 година в платформата Сторител е и истинският ѝ комедиен сериал “Записки от Шато Лакрот ”, който от месец май 2021 година е публикуван и като книга от издателство Colibri.

Мария Касимова-Моасе има и участия със свои текстове в редица сборници, измежду които “Бащите не си отиват ”, “България за напреднали ”, “Моята булчинска рокля ” и “Българите в чужбина – “…токова близо, толкоз далече… ”.

В събота в Пловдив ще я забележим в авторското ѝ зрелище “Свободно падащи истории ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР