Мария Габриел се отказва от мястото си в Европейския парламент.

...
Мария Габриел се отказва от мястото си в Европейския парламент.
Коментари Харесай

Мария Габриел остава еврокомисар, Лиляна Павлова влиза в ЕП

Мария Габриел се отхвърля от мястото си в Европейския парламент. Водачът на листата на ГЕРБ разгласи, че желае да довърши мандата си като еврокомисар по цифровите технологии до сформирането на нова Европейска комисия. На нейното място в Екологичен потенциал влиза Лиляна Павлова. В същото време Габриел може да бъде препоръчана още веднъж за еврокомисар.
Тя посочи, че сама взела решението, само че го е съгласувала с премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов.Той приел концепцията ѝ. Още предходната седмица Борисов загатна, че Габриел ще остане еврокомисар най-малко до края на актуалната комисия.
Вчера Габриел разгласи пред БиТиВи: " Не мога да си разреша да оставя България без еврокомисар, тъй като това е мощен лост за въздействие ".

От своя страна Лиляна Павлова дефинира решението на Габриел като " прагматично решение в интерес на България ".
Аз разбрах, че ставам евродепутат през днешния ден, когато беше взето това решение, сподели по-късно Павлова пред Българска национална телевизия. Тя загатна, че " Габриел може да бъде еврокомисар повече от няколко месеца, колкото остават на сегашната Европейска комисия ".
Припомняме, че Павлова не съумя да завоюва мандат за европарламента единствено с няколкостотин преференции. Тя бе на крачка да измести Александър Йорданов, който като претендент на съдружния сътрудник Съюз на демократичните сили беше шести в листата на ГЕРБ.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР