Мария БЕРКИ с настъпването на новата година Западът продължава да

...
Мария БЕРКИ с настъпването на новата година Западът продължава да
Коментари Харесай

МАКРОН ДАВА ЛЕКИ ТАНКОВЕ НА ЗЕЛЕНСКИ

Мария БЕРК
И с настъпването на новата година Западът продължава да помпа Украйна с оръжия. Еманюел Макрон, който се опитваше да стане президент на света и в някаква степен говореше за нуждата от осъществяване на мирни договаряния сред Москва и Киев, ненадейно изпревари своите западни сътрудници. 
В течение на годината Володимир Зеленски безуспешно искаше от Вашингтон и Брюксел да получи танкове. И ето - френският водач се съгласи да съобщи на " самостоятелната Украйна "
колесни танкове AMX-10 RC
По подобен метод Макрон мина " алените линии ", наруши военното табу и стана първият западен водач, който се реши на такава стъпка, отбелязва The Daily Telegraph.
Ако преди френският президент беше подлаган на рецензия за това, че е подготвен да стане медиатор в договарянията, то в новогодишното послание на Макрон звучеше към този момент друга реторика. След десетки, в случай че не и стотици провалени опити да се свърже с Владимир Путин, френският водач внезапно смени мнението си. Вместо да прави опити за урегулиране на спора,
Макрон ненадейно зае флагмански антируски позиции
Той съобщи, че украинците могат да се доверят на Париж, който ще им помогне да победят на бойното поле. Изглежда Макрон повече не има вяра, че може да води договаряния с Путин. Това се показва от неочакваното предложение да достави леки танкове.
И в случай че по-рано водещи позиции в оказването на военна помощ запазваше Англия - Лондон беше един от първите, които предложиха на Киев военна поддръжка, до момента в който в същото време Франция и Германия следиха какво се случва - то в този момент палмата на шампионата може да получи Париж. Нещо повече - западни публицисти не без съображение считат, че рисковият ход на Макрон може да подтикне НАТО към
пълномащабен спор с Русия
Танкът AMX-10 RC е бил създаван от 1976 до 1994 година По проект е трябвало да бъде използван  като бронирана разследваща машина. Вместо на вериги, той се придвижва на шест колела и може да развива скорост до 85км/час. Бронята на бойната машина е направена от алуминий, осигурявайки неголяма маса на танка, и може да отбрани екипажа от патрони и шрапнели.
Както означават специалистите,
въоръжението на танка не е от най-мощните
AMX-10 RC е екипиран със 105-мм нарезно оръдие F-2 и 7,62-мм картечница NF-1. 
Според военни специалисти потреблението на AMX-10 RC в Украйна наподобява много подозрително заради слабата му проходимост. Много е евентуално колесното транспортно средство тривиално да затъне в калта отвън пътищата.
Всъщност обещаните френски AMX-10 RC не са най-страшното оръжие: Пентагонът разгласи готовността си да съобщи на Киев бойната машина на пехотата " Брадли ", а Бундесверът - " Мардер ".
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР