Мариуш Камински написа в социалната мрежа Екс (X) (бившия Туитър),

...
Мариуш Камински написа в социалната мрежа Екс (X) (бившия Туитър),
Коментари Харесай

Полша и Литва обмислят да затворят границите си с Беларус заради Вагнер

Мариуш Камински написа в обществената мрежа " Екс " (X) (бившия " Туитър " ), че е провел телефонен диалог с литовския си сътрудник Агне Билотайте, с цел да дефинират взаимни дейности при зараждащите закани от Беларус.

Двамата вътрешни министри са разискали вероятното затваряне на всички гранични пунктове и цялостната изолираност на режима на беларуския президент Александър Лукашенко.

По-рано през днешния ден заместник-министърът на вътрешните работи на Литва Арнолдас Абрамавичус разгласи, че в отговор на прехвърлянето на наемници от " Вагнер " в Беларус, Литва ще затвори два от шестте гранични пункта с източната си съседка.

Полският министър-председател Матеуш Моравецки се срещна през вчерашния ден с литовския президент Гитанас Науседа на полско-литовската граница, с цел да обсъдят заканите, подбудени от наличието на съветски наемници в Беларус. Двамата се срещнаха в Сувалкския кулоар - стратегическа полска територия, която разделя съветския анклав Калининград на Балтийско море от Беларус. Според Моравецки над 100 от общо към 4000 наемници на " Вагнер ", които се намират в Беларус, са се придвижили покрай Сувалкския кулоар.

След появяването на лагери на наемници на ЧВК " Вагнер " на територията на Беларус полските управляващи взеха решение да подсилят войските си на източната граница, като реалокираха повече от 1000 бойци на източната си граница.

Междувременно от сряда в околните до " Вагнер " канали в Telegram започнаха да се появяват фотоси на бойчи от частната военна компания на фона на полски гранични стълбове.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР