Марица спазва традицията да предлага уникални разследвания и авторски текстове.

...
Марица спазва традицията да предлага уникални разследвания и авторски текстове.
Коментари Харесай

Четете в Марица: Испанец с куха фирма в Пловдив източи 15,...

" Марица " съблюдава традицията да предлага неповторими следствия и авторски текстове. Утрешният брой също предлага няколко акцента:

Испанец с куха компания в Пловдив източи 15,5 млн. лв. от бюджета и изчезна

Дружество на испанеца Джонатан Касас Терсеро, записано в Пловдив с два лв. капитал, е съумяло да завърти стремглави обороти за 14 месеца. Без да има нито един чиновник и действителна активност. За да изчезне безследно, завличайки хазната с 15,5 млн. лв..

Акад. Георги Марков: Ще бъде национално изменничество, в случай че отстъпим за Македония

Това предизвестява в изявление за " Марица " видният историк акад. Георги Марков преди днешното посещаване на премиера Кирил Петков в Скопие. Ученият предизвестява какви последици може да има за България, в случай че склони да даде зелена светлина за Република Северна Македония за Европейски Съюз без да се извърши контракта за добросъседство сред двете страни.

Пловдив сложи връх по болни за две седмици, все по-близо е до локдаун

Рекордно висока заболеваемост от COVID-19 отбелязва Пловдивска област. На 14-дневна база през вчерашния ден тя доближи 872 на 100 000 души. Предишният пик бе на 8 ноември 2021 година, когато заболеваемостта бе 859 на 100 000 население. Прогнозата е, че до пет дни региона ще стигне четвърто равнище по новия народен проект за битка с пандемията. Пълен локдаун на локално равнище (затваряне на бизнеси, заведения и прекосяване към онлайн обучение) ще бъде налаган при над 80% претовареност на интензивните кревати. От общо 123 интензивни кревати в Пловдив все още 63 са заети, което прави 51 на 100.

Общината без явен проект против старите коли

Община Пловдив към момента няма явен проект, съгласно който в идващите години
да се вкарат зони без нездравословни излъчвания в града. В София към този момент създават съответните ограничения, а в Пловдив сме на стадий изследване. Софийска компания „ Соколовски С Енвиромент “ ЕООД ще приготви методиката за въвеждане на зони
с ниски излъчвания на нездравословни субстанции на територията на община Пловдив и ще
уточни кои зони ще бъдат неразрешени за достъп на колите - замърсители на
атмосферния въздух.

Спешно ревизират ремонта на Околовръстното шосе и частния крематориум

Спешна инспекция на ремонта на Околовръстното шосе и построяването на частен крематориум в гробищата на Рогошко шосе. Това даде обещание ръководителят на парламентарната комисия по районно развиване
Настимир Ананиев, който провежда приемна за жители в Пловдив

Мними банкери мамят пловдивчани

Десетки пловдивчани са се оказали цел на нов тип телефонна машинация. Схемата, в чийто капан попадат, е елементарна, само че извънредно ефикасна, изключително във време на пандемия и онлайн живот. Подбраните жертви получават телефонно позвъняване. Насрещният глас се показва за чиновник на една от огромните банки в страната. Под разнообразни предлози се пробва да получи информация за издадените банкови карти, потребителски имена и пароли за електронно банкиране на целта. Впоследствие осъществят заплащания без знанието и единодушието на титулярите.

Дарители събраха средства и сбъднаха фантазиите на сираци

Дарители и военни сбъднаха фантазиите на две сирачета в Момчиловци. За 12-годишния Тошко и Ради (10 г.) се грижи баба им Рада Хорева (62
г), която е пенсионерка. Миналата година тя загуби щерка си Любка, а преди
това умря шурей. Мъжът издъхна, откакто върху него рухна ела. Хора от цяла България събраха над 7 хиляди лв. за сираците, а военните ги поканиха на обучение, което беше огромното предпочитание на двете сирачета.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР