Марица (Пловдив) стана есенен първенец в Националната волейболна лига Демакс,

...
Марица (Пловдив) стана есенен първенец в Националната волейболна лига Демакс,
Коментари Харесай

Марица стана есенен първенец в НВЛ след успех над Левски

Марица (Пловдив) стана есенен отличник в Националната волейболна лига Демакс, откакто реализира шеста поредна победа в шампионата. Маричанки победиха  Левски (София) с  3:0 (25:23, 27:25, 25:18) гейма  в дуел от 6-ия кръг. Мачът се игра в зала Сила в Пловдив.
Прочетете още
Двубоят беше енерална подготовка за шампионките, които идната сряда ще гостуват на унгарския Вашаш Обуда (Будапеща) във значима среща в групите на Шампионската лига.

В първия гейм Марица поведе с 6:4, само че Левски изравни и съумя да поведе с разлика от 5 точки при 18:15. Момичетата на Борислав Крачанов съумяха да изравнят при 19:19. Стигна се до 23:23, маричанки завоюваха гейма след ас на Борислава Съйкова за 25:23.

Във втората част шампионките започнаха изрично и дръпнаха със сериозна разлика при започване на гейма – 8:2. Стигна се до 16:11, само че се стигна до равнене при 19:19. Левски поведе и стигна до два геймбола, които маричанки съумяха да обезвреждат. След офанзива в навън на Левски маричанки измъкнаха гейма с 27:25.

Марица поведе със 7:5 в третия гейм, стигна се до 18:12. Успешна офанзива на Борислава Съйкова затвори мача за 25:18 и 6-та поредна победа в шампионата за маричанки.

Най-резултатна стана Виктория Коева с 12 точки, 11 добави Ива Дудова, а Борислава Съйкова приключи с 10.

За Левски най-резултатна стана Микаела Стоянова с 16 точки.

Марица е водач след първите шест кръга с цялостен актив от 18 точки, а Левски е на третото място място с 12 точки.

Следващият мач на Марица е на 29 ноември, сряда, от 20:00 б.в. в Будапеща против унгарския Вашаш Обуда в 4-та среща от групите на Шампионската лига.

В идващия си мач от шампионата, който ще е и финален за първия полусезон, Марица ще е посетител на Хектор (София) на 2 декември.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР