Мариноваш и печеш, а след това събираш приятели и черпиш

...
Мариноваш и печеш, а след това събираш приятели и черпиш
Коментари Харесай

Маринован свински джолан в плик на фурна

Мариноваш и печеш, а по-късно събираш другари и черпиш - това е нашата рецепта за благополучие

Необходими Продукти

● свински джолани - 2 бр. без кожа
● сол
● чесън - 3 скилидки
● зехтин - 4 с.л.
● лимонен сок - 1 с.л.
● кетчуп - 1 с.л.
● сос уорчестър - 1 к.л.
● горчица - 1 с.л.
● черен пипер - 1 к.л. надробен
● коняк - 100 мл
● мащерка - стръкче
● розмарин - стръкче

Начин на подготвяне

Джоланите се поръсват със сол и се оставят встрани. В купичка се счукват скилидките чесън, прибавят се зехтин, лимонен сок, кетчуп, сос уорчестър, горчица, надробен черен пипер и коняк.

Всички съставки се объркват до момента в който се получи еднородна кашица. В джоланите се вършат с нож дребни прорези, след което в тях и по цялата им повърхнина се разпределя приготвената във тип на каша марината.

Месото се трансферира в плик за печене, дружно с клонките мащерка и розмарин, а по-късно се слага в ледник за най-малко 12 часа. Пликът с маринованите джолани се поставя в тавичка, на дъното на която се налива към половин чаена чаша вода.

Пликът се пробожда с съчка за зъби на няколко места и се поставя да се пече във фурна на 170 градуса за два часа и половина. Малко преди подготвеност пликът се отстранява и джоланите се допичат до като получат хубава и апетитна коричка.

Поднасят се с гарнитура по избор, Аз използвах това, че тавичката ми е по-голяма и подредих към джоланите овкусени картофи, които прибавих по средата на печенето.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР