Манускриптът Такенучи- скритата история на човечеството. Загадъчните ръкописи, наречени манускрипт

...
Манускриптът Такенучи- скритата история на човечеството. Загадъчните ръкописи, наречени манускрипт
Коментари Харесай

Манускриптът Такенучи- скритата история на човечеството

Манускриптът Такенучи- скритата история на човечеството. Загадъчните ръкописи, наречени манускрипт Такенучи, са на възраст 1500 години. Носят името на Такенучи Матори, който ги преписал от още по-древни ръкописи, употребявайки японски и китайски писмени знаци.

Според легендата истинският текст е сътворен от боговете и разказва историята на човешката цивилизация от зората на възникването й. Манускриптът бил съхраняван първо от Такенучи, след това от синовете му и техните потомци, до момента в който бил предаден в храм в планината Омицзин, префектура Тояма.

Документите Такенучи са разграничени в четири разнообразни столетия.

• Седем генерации на небесните богове в ерата Tenjin, всяко потомство има под-поколения, употребяващи същата фамилия.
• Ера Joko, състоящ се от 25 генерации.
• Династия Fukiaezu, състоящ се от 73 генерации.
• Династия Kanyamato, която обгръща от първо потомство до настоящето потомство.

В началото се споделя, че преди сътворението е съществувало море от тиня. За образуването на света били нужни 22 милиарда години. Появили се първите Бог и Богиня, небето и земята били разграничени, основани били Слънцето и Луната. Постепенно, в продължение на шест генерации, се формирала Земята. В петото потомство боговете породили Създателя на нациите със сияещо тяло, който се спуснал на планината Курай в Япония.

В продължение на седем генерации разнообразни същества основали технологии, в това число превоз, книжовност, ръководство на времето, земеделие и компютри. Седмото потомство дало началото на международните императори, като се стартира със Сумера-Микото. В манускрипта Такенучи Сумера-Микото е именуван „ Син на Слънцето “, тъй като бил спуснат от Бога Слънце.

Децата на Бога Слънце основали висша антична династия и след 8 милиарда години тяхното поколение се спуснало в света, с цел да основе лични страни. В ръкописа Такенучи се споделя, че човечеството е зародило не вследствие на еволюция, а е било основано от боговете.

Синовете на боговете сътворили хора от пет раси (бели, червенокожи, сини, жълти и черни) и ги разпръснали из земята.

Мирното общуване на човечеството траяло и през интервала Кото под единното ръководство на император Сумера Микото. Неговият герб изобразявал хризантема с 16 листенца, олицетворяващи 16-те области, на които разделил международната империя.

Ето за какво хризантемата и през днешния ден е съществена част от императорския щемпел на Япония. 

Тя е изобразена на вавилонската врата на Ищар, в двореца Алхамбра в Испания и на някои места в Рим, Египет и други райони. Съвпадение ли е това, или сред тези райони в древността е съществувала връзка?

Седалището на международното държавно управление било ситуирано в планината Хида в Япония. Храмът Kosokotaijingu се считал за най-свещен. Той бил отдаден на човешките предшественици и бил издигнат от неръждаем метал, наименуван хихииро-кане. Според ръкописа Такенучи хората от всички пет раси идвали в храма на годишен фестивал.

В основата на обществената конструкция било селското стопанство. Земята принадлежала на боговете, само че се управлявала от хората. Хората получавали земята под аренда, само че не трябвало да заплащат налози. Никой не ги направлявал и не ги експлоатирал.

Хората се наслаждавали на плодовете на своя труд.

Сумера-Микото желал да даде благополучие на народа, който го обичал и го почитал.

Един от най-странните аспекти в манускрипта Такенучи е напомнянето за Мойсей и Исус, които завършили живота си в Япония.

Още по-невероятно е, че там били техните гробове. Така нареченият гроб на Исус (който доживял до 106 години) е ситуиран в дребното градче Шинго.

Според ръкописа Мойсей също умрял в Япония на възраст 583 години. Предполагаемият му гроб се намира в подножието на планината Кодацу в префектура Ишикава.

Установяването на достоверността и произхода на документите Такенучи през днешния ден е невероятно, защото първичният ръкопис бил иззет от управляващите и по-късно изгубен.

Според Ичиро Ямане, внук на Кику Ямане – създател на книгата „ Истинската история на света, скрита в Япония “, ръкописът Такенучи е пропагандистки материал, написан от японските военни. Те желали да оправдаят концепцията, че японският император трябвало да ръководи света. Тъй като съгласно манускрипта човечеството се е разселило от Япония и Япония е била центърът на света.

 

Манускриптът Такенучи- скритата история на човечеството

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР