Мантинелите във фаталния участък на магистрала Струма, в който катастрофира

...
Мантинелите във фаталния участък на магистрала Струма, в който катастрофира
Коментари Харесай

Одит: Мантинелите на магистрала Струма не са монтирани правилно

Мантинелите във съдбовния сектор на автомагистрала " Струма ", в който катастрофира и се възпламени рейс и починаха 45 македонски жители, не са инсталирани съгласно условията и най-вероятно са били преинсталирани поради предходна злополука.

Това е мнение на интернационален инспектор, комуто Институтът за пътна сигурност разпореди на интернационален инспектор да направи безпристрастна експертна инспекция на пътните условия преди настъпването на тежкия случай.

Проверката е установила, че " предпазните пътни системи (мантинели), не са инсталирани според условията. В региона на ПТП са настъпвали голям брой катастрофи, които са повреждали мантинелите.  В съответния случай в междинната разграничителна линия е имало преинсталация на оборудването . Навярно е имало предходна злополука в същия сектор, оповестяват от Института за пътна сигурност. Съединението на мантинелата е инсталирано погрешно с два болта вместо с четири, каквото е условието. Това е и повода мантинелата да се раздра макар ниската скорост, с която се е блъснал рейсът ".

Одитът е открил също по този начин, че има изчезнали знаци и развалена пътна маркировка, която " в своята цялост тя не дава отговор на техническите условия на Наредбата №2. "

Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР