Манолова занесе бутилка с мътна питейна вода от Шумен в

...
Манолова занесе бутилка с мътна питейна вода от Шумен в
Коментари Харесай

Манолова занесе мръсна питейна вода от Шумен на Борисов в ловно стопанство „Паламара“

Манолова занесе бутилка с мътна питейна вода от Шумен в ловно стопанство „ Паламара “, с цел да я връчи на премиера Бойко Борисов.

Скоро и тази вода няма да има, тъй като язовир "Тича " е съвсем празен. Дошли сме да забележим къде министър председателят и свитата му честват и се забавляват. Носят се митове за тези занимания. Искаме да влезем в това държавно ловно стопанство, тъй като това е чисто българска територия и не би следвало да бъдем спирани, защото не целим лов или другите разказани в закона действия, подлежащи на позволение. Това сподели ръководителят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ " Мая Манолова във видео онлайн във Facebook от входа на ловното стопанство „ Паламара “ в община Венец (Шуменско), където министър председателят постоянно отпочива.

"Проблемът с язовир "Тича " е голям и молим министърът на околната среда и водите Емил Димитров да пристигна да види язовира от близко, а не от стената на язовира и да се вземат незабавни ограничения. Става въпрос за водоизточника на 200 хиляди души в Шумен, Търговище и Велики Преслав, които ще останат без вода. И през февруари, и през юни екоминистърът съобщи, че няма проблем. По думите на риболовците към язовира обаче водата понижава с по няколко сантиметра дневно ", сподели Манолова по-рано пред медиите в Шумен.

Припомняме, че водачът на "Изправи се.БГ " и екипът й бяха на язовир Тича и през февруари, и през юни тази година. Тогава Манолова предвижда, че Шумен ще е новият Перник.

По думите й сега на язовир Тича има към 30 м. кал. Носи се миризма на умряла риба, няма О2 във водата и скоро тази вода няма да е годна за пиянство. Продължава и потреблението на водата за промишлени потребности. "Отговорните институции да подхващат дейности. Явно е, че ВиК-Шумен не взима ограничения за възстановяване на водопреносната мрежа. Качеството на водата е трагично. Липсват всевъзможни дейности от кмета на Община Шумен, от регионалния шеф, от шефа на ВиК-Шумен, от министъра на околната среда и водите, от районния министър. Тук е една от най-високите цени за вода ", добави Манолова и с поданици на Шумен демонстрираха шише с мътна вода, която тече от чешмите.

"Днес чухме и отговора на районния министър за неналичието на вода в шуменския квартал „ Мътница “. За следващ път се изяснява, че са преведени пари за различно водоснабдяване на квартала, само че това заричане към момента не е изпълнено ", сподели още Манолова.

Билан Янков, който живее в Шумен, съобщи, че преди четири години е имало обещания за пречиствателна станция и за по-чиста вода, само че водата е с по-лошо качество.

Председателят на Инициативен комитет „ Дивдядово “ Йордан Йорданов изиска оставките на регионалния шеф и на регионалната администрация, които би трябвало да наблюдават за водоснабдяването и качеството на водата. Той добави, че сега към 30 обитаеми места са на воден режим, като село Веселиново има вода един път на 10-12 дни за един час.

Жители на Шумен оповестиха и за противозаконна сеч в Шуменското плато.

Манолова заяви и за нелегално уволняване на директорката на център за деца с увреждания в Нови пазар Саша Атанасова.

"С встъпването в служба, кметът на Нови пазар ме помоли да напусна сама с единствения мотив, че желае да работи с младежи и съобщи, че има подготвен екип. След като бях освободена през октомври 2020 година едно от децата в центровете си е срязало вените, тъй като ме е нямало. Между моето освобождение и назначението на нов шеф, без конкурс, два дни не е имало изпълняващ длъжността шеф и възпитателите не е имало на кого да оповестят за случаите на деца, които не са се прибрали през нощта и за детето със срязани вени ", изясни Саша Атанасова. Тя уточни, че основанието, на което е освободена е за навършена възраст и насъбран трудов стаж за пенсиониране, което не е правилно, тъй като не й доближава една година трудов стаж.

Манолова бе безапелационна, че ще пази Саша Атанасова и всеки различен държавен чиновник, който е уволнен незакономерно за да се назначат комфортни лица. Атанасова съобщи, че към този момент е завела иск и ще търси обезщетение по правосъден път. Новоназначената директорка не е от системата, преподавателка е по съветски език и е назначена без конкурс, изясни още Саша Атанасова на журналистически въпрос.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР