Манолова ще е следващият кмет на София, а некачествените ремонти

...
Манолова ще е следващият кмет на София, а некачествените ремонти
Коментари Харесай

Според Волт некачествените ремонти ще потопят Фандъкова на изборите

Манолова ще е идващият кмет на София, а некачествените поправки ще потопят Фандъкова на тези избори. Това съобщи водачът на Европейска партия Волт Настимир Ананиев.

“Тези локални избори ще са доста динамични и целия избирателен вакуум в София ще бъде изсмукан от борбата сред Манолова и Фандъкова” уточни пред БНР Ананиев. Той заяви, че Волт ще се яви в коалиция дружно с партия "Българска Социалдемокрация " и други организации на локалния избор. Коалицията се споделя придвижване "Заедно за смяна " и има упоритостите да има най-малко един кмет на регионален град.

Според водачът на Волт Манолова беше острие в Народното събрание, а в ролята си на омбудсман се трансформира в острие на жителите. Той е позитивно надъхан към нейната номинация, откакто тя беше доста дейна по няколко значими тематики, като пътната сигурност, машинното и електронно гласоподаване и замърсяването на въздуха в София. За Йорданка Фандъкова, Ананиев изрази мнение, че некачествените поправки ще я потопят на тези избори, защото Инспектората към Столична община е под персоналното управление на кметицата и там тя не може да се оправдава с общинския съвет. Гласоподавателите на ГЕРБ са също разочаровни от неприятното качество на строителството в столицата. Като цяло софиянци са недоволни и ще търсят смяна, добави той.

Запитан дали обединението ще поддържа Манолова за кмет на столицата, той отговори, че най-вероятно Манолова ще е идващия кмет на София, само че би трябвало да покаже, че фактически е цивилен претендент, с цел да бъде подкрепена. Движение "Заедно за смяна " ще реши на съдружен съвет до няколко дни кого ще поддържа.

Волт има позитивна настройка към Манолова, само че решението ще бъде взето и на съображение съответните решения, за които би работил бъдещият кмет, а тематики като повишение на прозрачността в активността на локалната власт посредством обществен онлайн указател на гласуванията на общинския съвет, повишение на прозрачността и механизмите на надзор при разходването на обществен запас и работата на общинските сдружения, извършване на ограниченията за битка със замърсяването на въздуха са предпочитани.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР