Манол Пейков от ПП-ДБ коментира пред БНТ, че не отчита

...
Манол Пейков от ПП-ДБ коментира пред БНТ, че не отчита
Коментари Харесай

Манол Пейков, ПП-ДБ: Беше важно да сме първа сила

Манол Пейков от ПП-ДБ разяснява пред Българска национална телевизия, че не регистрира резултата на обединението като добър, тъй като е било значимо да влязат в 49-ия парламент като първа политическа мощ. При 100% обработени протоколи в РИК обединението " Продължаваме Промяната - Демократична България " заема второ място с 24.54% - с близо две на 100 след първата политическа мощ ГЕРБ-СДС.

Манол Пейков разяснява още, че се надява този път да има по-дълго работещ парламент, устойчиво държавно управление и работещи парламентарни комисии.

" В Пловдив резултатите са положителни, както и в София, и в Русе печелим. Печелим множеството мандати отвън страната, като изключим, несъмнено, Турция. За жал общият ни народен избор не задоволително висок. Може дълго да дискутираме аргументите, всички се досещаме какви могат да бъдат те, само че аз не го регистрирам като добър резултат, тъй като беше значимо да влезем като първа политическа мощ ", сподели той.

Манол Пейков получи най-вече преференции в 16 МИР - Пловдив - 5075, с което пренарежда листата на ПП-ДБ в града под тепетата.

Освен с издателската си активност, той е известен и с благотворителните дела, които провежда - в помощ на потърпевшите от войната в Украйна и от земетресенията в Турция и Сирия.

През последните седмици той провежда и дарителска акция за избавяне на родната къща на Димитър Талев в Прилеп. Собствениците ѝ оферират да я продадат на българската страна, само че все още ответни дейности няма.

" Това е родната къща на Димитър Талев и съгласно историците това е къщата, в която обитават основните герои от неговата четирилогия. В двора на къщата има страхотна чешма от 1889 година, която носи гравирано в мрамора името на бащата на Талев. Това е къща, която се продава от повече от 20 години. Собственичката ѝ се пробва по всякакъв начин да притегли вниманието на българската страна, само че за жал години наред реакция няма ", сподели Пейков.

Затова Пейков стартира да събира средства да закупуването ѝ от фондацията, на която е ръководител. Идеята е къщата да бъде реставрирана и да се трансформира в музей и в креативна резиденция за писатели. Вече е събрана сумата, нужна за откупуването ѝ, само че трябват още средства за възобновяване ѝ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР