Постоянната комисия по транспорт и туризъм към Столичния общински съвет“

...
Постоянната комисия по транспорт и туризъм към Столичния общински съвет“
Коментари Харесай

СОС не иска да кръсти метростанцията в "Красно село" с това име

Постоянната комисия по превоз и туризъм към Столичния общински съвет “ отхвърли предлагането на общинския консултант инж. Симеон Славчев една от спирките от третия лъч на метрото в София да се споделя " Красно село ". Съпредседателят на " Политическа група 5 " инж. Симеон Славчев обоснова своето предложение с обстоятелството, че географското мястото на спирката е един от най-големите жилищни комплекси в София – „ Красно село “, където се намира и един от най-големите пазари в столицата, който носи същото име, както и съществуващите сега там трамвайни и автобусни спирки.

Предложението на общинските съветници от ГЕРБ е спирката да се споделя " Цар Борис III ", защото изходът на метростанцията щял да бъде от страната на булеварда със същото име и по този начин хората по-лесно щели да се ориентират. Инж. Славчев сподели, че в това няма никаква логичност, защото бул. „ Цар Борис III “ е много дълъг и в случай че станцията носи това име, човек не може да се ориентира къде тъкмо е спирката. Дали тя е на кръстовището на бул. „ Цар Борис III “ с бул. Акад. Иван Евстатиев Гешов “, дали тя е на кръстовището с бул. „ Гоце Делчев “ или дали метростанцията е на кръстовището с бул. „ Тодор Каблешков “, стимулира се инж. Симеон Славчев.

Логиката на наименованието на метростанциите би трябвало да бъде обвързвано най-много с лесното насочване на жителите и гостите на София къде се намират географски. Метрото се движи подземен и ще бъде доста мъчно човек да се ориентира къде тъкмо се намира спирката на метрото, в случай че тя не е обвързвана по доста явен метод с местоположението, сподели пред комисията по превоз и туризъм Славчев. Още повече, че сега спирките на градския превоз на трамваите и автобусите се споделят " Красно село " и логиката е и метростанция със същото местонахождение да се споделя по този начин.

Наименуването на метростанцията " Цар Борис III " ще обърква хората за това къде тъкмо се намират, вместо да ги улеснява, добави инж. Славчев. Въпреки предлагането и аргументацията на инж. Симеон Славчев общинските съветници на ГЕРБ бяха изрично срещу и една от най-големите спирки и известни спирки в София - " Красно село " ще носи името " Цар Борис III ".

Инж. Симеон Славчев напомни, че над 5000 столичани са дали своят вот в анкета на гражданско съдружие името на спирката да се споделя " Красно село ". Тяхното мнение обаче не бе почетено от общинските съветници на ГЕРБ в комисията по превоз и туризъм.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР