Манипулирането на общественото мнение има за цел да отвлича вниманието

...
Манипулирането на общественото мнение има за цел да отвлича вниманието
Коментари Харесай

Защо Кремъл обича слуховете по адрес на Путин?

Манипулирането на публичното мнение има за цел да отвлича вниманието от в действителност значимите неща. " Нищо чудно, че представителят на Кремъл обича да разяснява клюки по адрес на Путин ", написа в коментара си Иван Преображенский.

В съветските канали в платформата за къси известия Телеграм, за която се твърди, че е обвързвана с пропагандиста Валерий Соловьов, се появиха известия за гибелта на съветския президент след инфаркт. Това не е първата дезинформация за здравословното положение на Владимир Путин. Това интензивно се разисква както в Русия, по този начин и отвън нея, оповестяват от. Но за какво всички желаят да приказват за това и кой печели от разпространението на тези клюки?

Дезинформация под благосклонния взор на Кремъл

Acabei de falar com uma amiga que mora em Moscovo, não foi noticiado por lá, ficou surpreendido.
Nem desmentidos sobre a notícia há!

Putin Suffers A ‘Heart Attack’ As Rumors Swirl Over His Ill Health; Kremlin Issues A Statement via
— João Âmbar Freitas (@JafMolduras)
След като Владимир Путин построи в Русия личен диктаторски режим, самият той към този момент се преглежда като причина за всички събития в страната. Никой не беше изумен, когато президентът персонално назначаваше полицейски началници или решаваше да нападне една съседна държава. Върху тази роля на Путин елементарно се паразитира - тъкмо това вършат разпространителите на клюки за двойниците на съветския водач, както и за многото му смъртоносни болести. Сега тези тайни разкази се срещнаха и се сляха в един идеален мит, в който две измислени действителности се укрепват взаимно. Опитайте се да докажете, че Путин не е мъртъв, в случай че е допустимо да бъде сменен от двойник (А може би е бил сменен от дълго време?).

Дезинформаторите, които популяризират тези приказки под благосклонния взор на Кремъл и съветските служби за сигурност, чудесно схващат по какъв начин работи това. Владимир Путин се е трансформирал в център на ненавист и боготворене за милиони. А слухът за гибелта му е жертван да се трансформира в по-обсъждана история през идващите дни, отколкото войната на Израел с Хамас или експанзията на Русия против Украйна. Тя е прекомерно чакана за милиони хора по света - изключително в онази част на света, където стотици хора дневно към този момент умират поради войната, разпалена от съветския президент.

Някои публицисти, освен съветски, от време на време несъзнателно, само че постоянно и непринудено се включват в тази дисхармония. Защо да не сграбчен няколкостотин хиляди или даже милиони спомагателни гледания в YouTube?

Служители на свободна процедура в администрацията на Кремъл

Politico: " Putin's (still) not dead, " Kremlin insists

Kremlin spokesman Dmitry Peskov on Friday denied rumors circulating on social media about Russian President Vladimir Putin's death, calling them a hoax. This is the second time this week that the Kremlin official has had to…
— NEXTA (@nexta_tv)
Когато обсъждаме тайни клюки за здравето или двойниците на Путин, всички ние сигурно работим за неговата агитация. Това се удостоверява от няколко фактора.

Първо, налице е манипулативна смяна на дневния ред. Принудени сме да забравим за това, което наистина е значимо за нас, и сме тласкани към полемики за тази клевета. И в случай че не се " хванем на въдицата " незабавно, Дмитрий Песков налива масло в огъня, като разяснява слуховете за гибелта на Путин или за неговите двойници. В резултат на това нуклеарните опити остават на назад във времето, руската експанзия против Украйна е забравена най-малко за няколко дни, а когато думата " Русия " се появи в съзнанието на доста хора, те към този момент не си спомнят за разрушените градове и хилядите убити, а за здравето единствено на един съветски пенсионер.

Второ, тези непрекъснати фалшификации оправдават Путин в очите на самите руснаци. Той е остарял, това е реалност, който провокира забележима угриженост в съветското общество. Но поради слуховете за гибелта му стартира да работи подправено опълчване: казвате, че е остарял? Важното е, че е жив!

На трето място, действителното здраве на съветския президент и неговото обграждане е в действителност значима тематика, тъй като тяхното въодушевление в изискванията на тирания директно въздейства върху живота и здравето на милиони хора. Но кой ще чете или слуша съществени следствия по тази тематика след разкритията на всякакви " генерали "?

Слуховете за гибелта на Путин не са мотив за наслада

Kremlin laughs off rumors that President Putin uses body doubles
— CNBC (@CNBC)
Основната отговорност в такива моменти е на водачите, които образуват обществено мнение - от политиците, до публицистите. Те не трябва да не помнят, че не е редно да си разрешават да се " надъхват "  по сходни манипулативни тематики.

Нима самостоятелните медии не разискват съществено съветските пропагандни известия, че " украинците сами се обстрелват ", или известния " диспечер Карлос " от историята за сваления от руснаците малайзийски аероплан, потвърдена от нидерландския съд? Защо пускат в ефир хора като Валерий Соловьов или повтарят лансираната от тях дезинформация?

Не е належащо да се разнищват откровени неистини с преструвката, че това е метод да оказват помощ на руснаците да не им имат вяра или още повече да ги настроят против настоящия режим посредством следващата лъжлива операция. Какво ще стане, в случай че те се разпалват, в случай че решат, че " Путин не е същински? "?

Няма никакъв смисъл да се играят пропагандни игри с измамници. Няма смисъл и да се опитваме да печелим пари от тях. Има моменти, в които е по-честно просто да се каже: ще обсъдим този слух по време на общественото заравяне, а в това време ще се занимаваме с по-важни въпроси.

 

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР