Манила. Една от най-големите легенди в бокса обяви край на

...
Манила. Една от най-големите легенди в бокса обяви край на
Коментари Харесай

Официално: Мани Пакиао прекрати кариерата си

Манила. Една от най-големите митове в бокса разгласи завършек на кариерата си. Мани Пакиао показа в обществените мрежи, че се отдръпва от спорта и по този начин поставя завършек на своята 26-годишна кариера.

Наскоро Мани разгласи, че се кандидатира за президент на Филипините и очевидно изцяло ще се посвети на политиката. Пакиао е единственият международен първенец в осем дивизии в историята на бокса, с общо дванадесет извоювани международни трофеи.

Мани е първият боксьор, спечелил линейните трофеи в пет разнообразни тегловии категории, първият боксьор, спечелил международни трофеи в четири от осемте „ блестящи дивизии “: муха, лека, перо, лека полусредна категория.

42-годишния войник също по този начин е единственият боксьор, който печели международни трофеи през четири десетилетия (90-те, 2000-те, 2010-те и 2020-те). Той съумя да запише връх 62–8–2 в бокса и завоюва 39 от успехите си с нокаут. Само 3 пъти той беше нокаутиран.

В края на предишния месец Мани загуби от първенеца на WBA в полусредна категория Йорденис Угас с решение. Тази загуба му спря серия от 3 следващи победи. Ето какво написа Пакиао в обществените мрежи:

Благодаря на най-големите почитатели и на най-великия спорт в света! Благодаря ви за всички прелестни мемоари. Това е най-трудното решение, което в миналото съм взимал, само че съм спокоен с него. Преследвайте фантазиите си, работете интензивно и гледайте какво се случва. Сбогом бокс.

Eто листа с едни от най-големите победи на Пакиао в бокса:

Miguel Cotto
Ricky Hatton
Juan Manuel Marquez
Keith Thurman
Erik Morales
Marco Antonio Barrera
Lucas Matthysse
Adrien Broner
Tim Bradley
Shane Mosley
Antonio Margarito
Oscar De La Hoya
Jorge Solis
Oscar Larios
Joshua Clottey

Източник:
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР