Манфред Вебер, ръководител на Европейската народна партия (ЕНП), водеща фракция

...
Манфред Вебер, ръководител на Европейската народна партия (ЕНП), водеща фракция
Коментари Харесай

Спорът между ЕС и Полша ще се разреши в Брюксел

Манфред Вебер, началник на Европейската национална партия (ЕНП), водеща секта в Европейския парламент, предизвести за допустимо излизане на Полша от Европейския съюз (ЕС) на фона на по отношение на целта на европейското право пред националното. Той изрази това мнение в изявление за Redaktionsnetzwerk Deutschland преди срещата на върха на Европейски Съюз, която ще се организира от 21 до 22 октомври, съобщи БГНЕС.

Вебер съобщи, че на идната среща на върха на Европейски Съюз би трябвало да бъде открито компромисно решение на правния спор сред Полша и Европейски Съюз. " Това е кардинален въпрос, а точно приема ли Европейски Съюз правото и независимостта на правораздаването. Фактът, че тази тематика не е обсъждана до момента, е неуспех на Европейския съвет ", съобщи ръководителят на ЕНП.

Той обаче добави, че Европейският съвет не би трябвало да се " опасява от същински спор, който би трябвало да се организира в Европа ". " Ако въпросът за върховенството на закона и действието на европейското право не бъде решен, съществува риск от наложително излизане на Полша от Европейски Съюз през задната врата ", заключи Вебер.

На 7 октомври Конституционният съд на Полша, откакто прегледа искане на министър-председателя Матеуш Моравецки, удостовери противоречие на върховенството на европейското право с конституцията на страната. Това решение провокира нова вълна от рецензии от страна на Брюксел и разискване на опцията Варшава да бъде лишена от средства от европейските фондове. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР