Мандатът на Емил Кошлуков като директор на Българската национална телевизия

...
Мандатът на Емил Кошлуков като директор на Българската национална телевизия
Коментари Харесай

Мандатът на Емил Кошлуков като директор на БНТ се удължава

Мандатът на Емил Кошлуков като шеф на Българската национална телевизия (БНТ) се удължава още, евентуално с над година. Причината е, че в последния миг Сашо Йовков – някогашен съперник на Кошлуков за поста и сегашен негов зависещ, е обжалвал решението на Административния съд София-област. Това заяви „ Дневник “, като се базира на източници от Съвета за електронни медии (СЕМ).

С това решение проваленият конкурс, с помощта на който Кошлуков остана отпред на публичната телевизия макар изтеклия мандат, беше разгласен за противозаконен. Съдът постанови членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) да се стимулират за всеки от осемте претенденти и да гласоподават още веднъж, само че единствено със „ за “ или „ срещу “, без „ въздържал се “.

В края на юни 2022 година вследствие на провалената процедура, при която никой от осемте претенденти не събра болшинство от три гласа „ за “ от петимата членове на регулатора, поста резервира Емил Кошлуков макар изтеклия му мандат. Така Кошлуков продължава да ръководи държавната телевизия, а Съвет за електронни медии не афишира нов конкурс поради правосъдното дело.

Обжалването на решението значи, че делото ще бъде прегледано във Върховния административен съд (ВАС), който е мощно претрупан, а делата се преглеждат с години.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР