Манчестър Юнайтед измъкна труден успех с 2:1 срещу Брайтън. Червените

...
Манчестър Юнайтед измъкна труден успех с 2:1 срещу Брайтън. Червените
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед победи трудно Брайтън с 2:1

Манчестър Юнайтед измъкна сложен триумф с 2:1 против Брайтън. " Червените дяволи " трябваше много да се потрудят, с цел да стигнат до трите точки на " Олд Трафорд ", откакто позволиха противника им да поведе в резултата. Наказа ги някогашният им футболист Дани Уелбек. С попадения на Рашфорд и Гринууд в последния половин час обаче отборът на Оле Гунар Солскяер стигна до трета поредна победа в шампионата. Така Юнайтед събра 60 точки, с 14 по-малко от водача Манчестър Сити, които обаче е изиграл мач повече. За " алените дяволи " по-важното е че усилиха задатъка си пред третия Лестър на четири пункта.
Още в третата минута на Бруно Фернандеш опита удар, който обаче прелетя високо над вратата. Пет по-късно диагонален шут на Мейсън Грийнууд се отби в лявата греда на Брайтън. 
Гостите нанесоха своя удар в 13-ата минута. Дани Уелбек засече хубаво центриране с глава, Хендерсън избави, само че топката се върна в в някогашния нападател на Юнайтед и този път той не сгреши - 0:1! 
Домакините подвигнаха равнище след почивката. В 60-ата минута Пол Погба изведе Бруно Фернандеш на добра позиция, само че Санчес излезе, съкрати ъгъла и не му разреши да нанесе прекрасен завършващ удар. Още в идната офанзива обаче Маркъс Рашфорд не сгреши за 1:1! 
В 70-ата минута Хари Магуайър изпусна Уелбек и наруши салдото му в наказателното поле. Таранът не съумя да засече от близко и основателно имаше искания за дузпа. Майк Дийн обаче не счете за нужно да уточни бялата точка. Мнението му не промени и намесата на ВАР.
Мейсън Грийнууд донесе успеха на домакините в 83-ата минута с първия си турнирен гол от началото на годината. Бруно Фернандеш центрира към Погба, той не нанесе прекрасен удар, само че топката попадна в Грийнууд, който с глава я насочи към вратата, а бранител на Брайтън не се намеси добре и след рикошет в крайници му резултатът стана 2:1!
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР