Манчестър Сити повали Тотнъм на „Уембли“ с 3:1 и остана

...
Манчестър Сити повали Тотнъм на „Уембли“ с 3:1 и остана
Коментари Харесай

Остана малко до титлата за Сити, Тотнъм бе повален

Манчестър Сити повали Тотнъм на „ Уембли “ с 3:1 и остана напълно малко път за „ жителите “ до купата в Англия.

Тимът на Пеп Гуардиола прекъсна серията си от три загуби във всички шампионати и с трите точки на Националния стадион пред 80 811 фенове събра 87. Това прави 16 пункта задатък пред Манчестър Юн, който в случай че в неделя не завоюва семейството си против последния Уест Бромич, връчва купата на съгражданите си.

Но и това, както се чака, да не стане, то в петте оставащи кръга Сити ще се нуждае единствено от още една победа най-много.

В мача против „ шпорите “ Сити откри превъзходство още през цялото време. Венсан Компани изведе Габриел Жезус самичък против вратаря и той направи 0:1.

В 25-ата минута вратарят на Тотнъм Уго Лорис направи очевиден фаул против Рахийм Стърлинг, само че той бе отвън пеналта. Но съдията Джонатан Мос вкара нарушаването вътре и от дузпата Гюндоган направи 0:2.

Бен Дейвис извърши недодялан фаул с бутоните напред против Венса Компани, само че реферът не видя добре и дори не му даде жълт картон.

Кристиан Ериксен в 42-ата минута въпреки всичко съумя да върне очакванията на лондончани, намалявайки на 1:2.

Но неизбежното се случи и Сити вкара трети гол след почивката. Това стана след разиграване след корнер, а при добавката Стърлинг подпечата успеха за гостите – 1:3 в 72-ата минута.

Тотнъм пък остава четвърти с 67 точки и задачата му – Топ 4, остава непокътната.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР