Манчестър Сити може да получи забрана за участие в Шампионската

...
Манчестър Сити може да получи забрана за участие в Шампионската
Коментари Харесай

УЕФА може да изхвърли "Манчестър Сити" от Шампионската лига

" Манчестър Сити " може да получи възбрана за присъединяване в Шампионската лига поради нарушаване на разпоредбите за финансов феърплей. Вестник " Ню Йорк Таймс " заяви, че проверяващият финансов отдел към УЕФА ще предложи британският шампион да бъде осъден. Европейската централа преглежда сметките на клуба, откакто предходната година сп. " Шпигел " разгласява документи от " Футбол Лийкс ", от които проличава, че клубът е показал фиктивни спонсорски контракти. 

Според " Би Би Си " окончателното решение за присъединяване на " Сити " в Шампионската лига ще бъде взето от шефа на проверяващата комисия Ив Льотерм. Бившият министър председател на Белгия би трябвало да даде своята рекомендация в идващите два дни. Той ще вземе решението персонално, защото по устав в тази ситуация няма гласоподаване. Няколко негови сътрудници обаче са изразили мнение, че наказване за един сезон ще е уместно, в случай че се потвърди виновността на британския отличник.

Според британските медии допустимо е УЕФА да изхвърли " Сити " даже още този сезон, което отваря вратата за петия във Висшата лига - " Арсенал ", или даже за шестия " Манчестър Юн " (ако " топчиите " завоюват финала на Лига Европа и се класират оттова за ШЛ).

" Манчестър Сити " обаче ще има право да апелира в спортния трибунал в Лозана (Швейц), тъй че глобата може да влезе в действие даже и от сезон 2020/21. От клуба отхвърлят изнесената информация и упрекнаха УЕФА в това, че дава данни на медиите. 

" Или вярата на " Манчестър Сити " в проверяващите е неуместна, или самото следствие се води от персони, които имат желание да увредят репутацията на клуба и комерсиалните му ползи. Или и двете ", се споделя в известие от " Сити " пред " Дейли Мейл ". 

Шампионът на Англия вече един път бе санкциониран с 49 млн. паунда през 2014 година за нарушение на финансовия феърплей. През същата година сходно наказване получи и " Пари Сен Жермен ", също поради мним спонсорски контракт. Френският клуб към момента е разследван за прехвърлянията на Неймар и Килиан Мбапе, привлечени надлежно за 222 и 180 млн. евро.

Срещу " Сити " се води още едно следствие - за сключване на контракти с играчи под 18 години, което може да докара до възбрана за прехвърляния.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР