Манчестър Сити може да бъде изхвърлен от . Ръководството на

...
Манчестър Сити може да бъде изхвърлен от . Ръководството на
Коментари Харесай

Манчестър Сити с над 100 нарушения. Клубът може да бъде изхвърлен от елита

Манчестър Сити може да бъде изхвърлен от. Ръководството на Премиър лийг публично заяви, че повдига обвиняване против клуба за серия от финансови нарушавания, обхващащи дълъг интервал от девет сезона – от септември 2009 година до края на сезон 2017/18. Това се случва след следствие на самостоятелна комисия, траяло цели четири години. 

Според обвиняванията клубът не е предоставял точна информация за своите доходи, в това число тези от спонсорските контракти, и оперативните разноски. Твърди се също, че от Манчестър Сити не са разкривали изцяло размера на мениджърските хонорари за интервал от четири години – сред декември 2009-а и май 2013-а. Тогава отпред на „ жителите “ е актуалният селекционер на Италия Роберто Манчини.

Общо нарушаванията са над 100 на брой. Според британските медии Манчестър Сити е застрашен от серия от санкции, едно от които е евентуално лишаване на точки. Нещо сходно неотдавна се случи с Ювентус в Италия. Възможно е даже изхвърляне от лигата.

През 2020 година Спортният трибунал анулира наказване на Манчестър Сити, наложено от УЕФА, за нарушение на разпоредбите за финансов феърплей в интервала 2012-2016. Отменената глоба бе изваждане от евротурнирите за период от две години.

Наред с това звездата на Тотнъм Хари Кейн разяснява успеха над Манчестър Сити (1:0), пристигнала с негов гол. Това беше попадение номер 200 за нападателя в Премиър лийг и той стана най-резултатният футболист на “шпорите ” в британския хайлайф. Кейн има общо 267 точни изстрела за отбора от Северен Лондон и усъвършенства върха на именития Джими Грийвс като топстрелец в историята на Тотнъм.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР