Манбидж. САЩ строи две военни бази в района на северносирийския

...
Манбидж. САЩ строи две военни бази в района на северносирийския
Коментари Харесай

Anadolu Agency: САЩ строят две бази в района на северносирийския град Манбидж

Манбидж. Съединени американски щати строи две военни бази в региона на северносирийския град Манбидж, който сега се управлява от сирийските кюрдски „ Отряди за национална самозащита “, заяви Anadolu Agency .
Съединени американски щати уголемяват наблюдателния си пост край село Дадат, северно от Манбидж, за да построят база, съгласно информация, която турската организация е получила от собствен меродавен локален източник.
Строителните материали и тежкото съоръжение към този момент са превозени на югоизток от селището.
Както написа турската организация, базата ще се намира на осем километра от река Саджур, която сега съставлява граница сред Джарабулус, част от територията, която Турция зае след интервенция „ Щита на Ефрат “ и Манбидж, който сега е следен от „ Отрядите за национална самозащита “.
Другата база се строи на 4 километра от фронтовата линия, южно от Дадат.
Подкрепяни от Съединени американски щати групи са се открили във плантация на име „ Нуамия “ и се занимават със градежа и планирането въз основата, твърди Anadolu.
Когато бъде приключена, тази база ще се намира най-близко до силите, участващи в интервенцията „ Щита на Ефрат “, извършена в Северна Сирия от Турция в интервала сред август 2016 година и март 2017-а.
Вашингтон изпрати подкрепления в Манбидж
В неделя, написа Anadolu, са пристигнали военни подкрепления на Съединени американски щати в северната част на регион Манбидж, в превантивна мярка против възможна контра-терористична интервенция на Турция в района.
Конвой от към 300 американски бойци е дошъл на мястото, в това число, съгласно информацията на турската организация, доста бронирани и строителни машини.
Подкрепленията са почнали да патрулират по линията на река Саджур всекидневно, а по-рано те са били седмични.
До момента Съединени американски щати разполагаха с три наблюдателни поста против позициите на „ Щита на Ефрат “ в пограничния район.

Агенция „ Фокус “ напомня:

Отношенията сред Турция и Съединени американски щати започнаха да се утежняват, когато Вашингтон взе решение да употребява сирийските кюрди, „ Демократическият съюз “ и военното му крило - „ Отрядите за национална самозащита “, които са издънка на Работническата партия на Кюрдистан (ПКК) и признават са собствен нравствен и идеологически лидер намиращия се в затвор в Турция водач на ПКК Абдула Йоджалан, в битката си против терористичната формация „ Ислямска страна “ и продължи да отхвърля да доставя Турция с избрани типове въоръжение, които обаче даде на сирийските си съдружници. Анкара реши, първоначално, да вкара чеп сред обитаемоте с кюрди райони в Северна Сирия – Африн и Рожава, осъществявайки интервенция „ Щита на Ефрат “ и заемайки позиции по източния бряг на реката, оставяйки си свободен излаз към провинция Алепо и необятния район на Близкия Изток. Тъй като, макар непрестанни предизвестия и претенции, Съединени американски щати не се отхвърли от поддръжката си за кюрдите, Турция предприе съответни дейности и на 20 януари т.г. реализира интервенция „ Маслинова клонка “, взаимно със съдружниците си от сирийската съпротива „ Свободната сирийска войска “, в по-малкия, само че и основно ситуиран, кюрдски район – Африн, която приключи за 56 дни с завладяването на едноименния град. От тук нататък, Анкара желае да продължи офанзивата си против сирийските кюрди на изток към Манбидж, където са ситуирани елементи на Въоръжените сили на Съединени американски щати. Ердоган към този момент на няколко пъти съобщи, че Водоснабдителна система на Турция ще осъществят интервенцията непременно и даже реализира частична спогодба с някогашния Държавен секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън, която пропадна след уволнението му. По този метод връзките сред съдружниците в границите на НАТО – Съединени американски щати и Турция – все още са всичко друго, само че не и съюзнически.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР