Манама. Три години след като технически проблем го лиши от

...
Манама. Три години след като технически проблем го лиши от
Коментари Харесай

Леклер и Сайнц донесоха мечтана двойна победа на Ферари в Гран При на Бахрейн

Манама. Три години откакто механически проблем го лиши от заслужената победа в Гран При на Бахрейн, Шарл Леклер най-сетне стигна до триумфа на „ Сахир “ след едно безгрешно каране под прожекторите. Успехът за Ферари бе цялостен, защото Карлос Сайнц финишира на втора позиция, като той бе огромният печеливш от техническите проблеми на Ред Бул, които извадиха и Макс Верстапен, и Серхио Перес от надпреварата в последните три обиколки.

Трети на подиума се качи Люис Хамилтън, който също се възползва от малшанса на „ Биковете “, а четвърти приключи неговият съотборник Джордж Ръсел, който прогресира с пет места в надпреварата. Пети финалът пресече Кевин Магнусен, който донесе първи точки за Хаас от Гран При на Айфел през 2020.

Точки в Бахрейн още взеха Валтери Ботас, който потъна на старта, само че съумя да се върне до шестото място, от което потегли, Естебан Окон, Юки Цунода, Фернандо Алонсо и единственият дебютант през 2022 Гуаню Джоу за Алфа Ромео. На крачка от точките през днешния ден остана Мик Шумахер, който избра да не стопира за свежи гуми при излизането на колата за сигурност 11 обиколки преди края, което го направи беззащитен в борбата с Джоу за последната точка.

За Ферари днешната победа е първа от Гран При на Сингапур през 2019, когато Себастиан Фетел и Леклер също приключиха на първите две позиции. Освен това Леклер взе и бонус точката за най-бързата обиколка, което значи, че Скудерията си потегля от първия кръг за сезона с оптималните 44 точки.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР