Малцина знаят, че има хранителни продукта, които изобщо не е

...
Малцина знаят, че има хранителни продукта, които изобщо не е
Коментари Харесай

Не топлете никога тези храни в микровълновата

Малцина знаят, че има хранителни продукта, които въобще не е добре да бъдат претопляни в микровълновата печка.

Тези храни освен стават в действителност безвкусни, само че и губят изцяло всичките си потребни субстанции. Те могат даже да се окажат рискови за здравето ви и е доста значимо никога да не ги консумирате, в случай че са минали точно през такава обработка.

В идващите редове ще ви разбираем кои са тези храни, с какво тъкмо стават нездравословни и за какво несъмнено не би трябвало в никакъв случай да ги слагате в микровълновата, в случай че не желаете да застрашите както себе си, по този начин и околните си.

Цвекло

Този зарзават е доста богат на витамини и минерали, съдържа антиоксиданти и органични киселини. Най-добре е да се яде прясно цвекло, макар че и по време на топлинна обработка множеството му хранителни субстанции се резервират. Когато обаче се претоплят, настава химическа реакция.

Цвеклото съдържа естествени нитрати, които са доста потребни за организма. При наново култивиране обаче нитратите се трансформират в нитрозамини - извънредно нападателни канцерогени. Могат да доведат до натравяне и да провокират появяването на ракови кафези.

Спанак
 Не топлете в никакъв случай тези храни в микровълновата

Това е листен зарзават, който съдържа антиоксиданти, витамини В, С и D и цяла гама потребни минерали и микроелементи. Но малко хора знаят, че спанакът е рекордьор измежду листните зеленчуци по наличие на нитрати.

Затова най-добре е да ядете листата му пресни или да ги бланширате. Трябва да приготвите горещи ястия със спанак един път и да ядете остатъците студени.

Ориз

Тази зърнена просвета съдържа витамини от група В, калций и фосфор. Оризът е прелестна гарнитура, само че прясно приготвена, а не претоплена. Факт е, че при стайна температура оризовите бактерии се развъждат доста бързо, което никога не е потребно за организма. Когато се претоплят, те не умират, което значи, че можем да се отровим.

Картофи
 Не топлете в никакъв случай тези храни в микровълновата

Те са богати на калий, фолиева киселина и имат удобен резултат върху сърцето и метаболизма. Съдържащото се в картофите нишесте се унищожава при многократна термична обработка и картофът губи всичките си потребни свойства. Освен това, сходно на варения ориз, е отлична среда за размножаване на бактерии.

Яйца

Те са отличен източник на протеини и верния холестерол, те съдържат доста потребни субстанции, по-специално селен - антиоксидант, който укрепва имунната система.

Може би суровите яйца са по-здравословни от термично приготвените, само че съставляват опасност от салмонелозна зараза. Когато протеинът се претопля, в него се образуват рискови канцерогени.

Чесън
 Не топлете в никакъв случай тези храни в микровълновата


Чесънът може да се назова натурален антибиотик, защото изгодите от него са неоспорими. Редовният банкет на чесън укрепва имунната система и усъвършенства кръвообращението, което значи, че цялото тяло безусловно оживява от потреблението му. Естествено, това се отнася единствено за пресния чесън.

Дори с прибавянето на чесън в самия завършек на готвенето, получаваме единствено неговия мирис, който изчезва изцяло при идващото загряване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР