Малцина вече си спомнят за застреляния на площад Дам Костантин

...
Малцина вече си спомнят за застреляния на площад Дам Костантин
Коментари Харесай

Кошче за боклук има на лобното място на контрабандист №1 на България

Малцина към този момент си спомнят за убития на площад " Дам " Костантин Димитров Кошче за отпадък стои край лобното място на Косьо Самоковеца. На днешната дата се навършват 19 години от разстрела на Костантин Димитров. Кримифигурата беше погубен на площад " Дам " в центъра на Амстердам, а придружителката му - топмоделката Цеци Красимирова, беше ранена в челото от рикоширал патрон, само че оцеля, написа " България през днешния ден ".

Близо две десетилетия по-късно на лобното място на Самоковеца няма никакъв характерен знак. Нито табела за спомен, нито предмет, който да подсказва, че там е погубен нароченият за контрабандист №1 в годините на прехода.

" Не одобрявам да пътувам с бронирани коли. Не одобрявам да се избиват към мен. Не одобрявам да се движа непрестанно с защита. Това да съм все с телохранители ми пречи. Затова непрекъснато пътувам на открито. Защото в другия свят мога да седна като естествен човек на скамейка. Без да се опасявам, че ще ме гръмнат ", споделя Димитров в изявление за " 168 часа " през април 2003 година На 6 декември същата година е убит в Амстердам.

В интернет още могат да бъдат открити фрагменти по какъв начин безжизненото тяло на Самоковеца лежи на тротоара. В момента на същото място има само кошче за разделно събиране на боклуци, а в непосредствена непосредственост е пешеходна пътека, която постоянно е задръстена с туристи.

По обществена информация секунди преди разстрела Косьо и Цеци излизат от магазин за диаманти. Към днешна дата на основното място в нидерландската столицата продължава да има магазин за бижута, споделят читатели на вестника.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР