Малтийските власти затягат от утре противоепидемичните мерки. Те ще затворят

...
Малтийските власти затягат от утре противоепидемичните мерки. Те ще затворят
Коментари Харесай

Малта затваря границите си за неваксинирани британци

Малтийските управляващи стягат от на следващия ден противоепидемичните ограничения. Те ще затворят границите си за туристи от Англия, които не са минали цялостния цикъл на имунизация, а задачата е да не бъде позволено разпространяване на разновидността Делта на ковид. Това заяви малтийското здравно министерство, представено от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.
Неваксинирани деца под 12 години ще имат право да влизат в Малта с възрастен компаньон, само че решението ще попречи на процедура на тези английски фамилии, чиито деца са над тази възраст, да отидат на отмора в една от така и така дребното туристически дестинации в "зеления лист " на Англия за безкарантинно пътешестване.

В Малта е открит единствено един случай на открития за пръв път в Индия вид Делта, само че има опасения, че броят ще нарасне, откакто предходната седмица английските управляващи включиха средиземноморската страна в зеления лист.

Англия е с един от най-високите проценти на имунизирани измежду популацията си, само че все пак този месец се сблъска с внезапно нарастване на случаите на заразяване, провокирани от новия вид Делта. Този вид на вируса визира основно хората под 40 години, а в Обединеното кралство те едвам неотдавна получиха право да се имунизират и занапред им следва им да бъде сложена втората доза. Британските управляващи също по този начин към момента не имунизират лицата под 18 години.

Англия е най-големият пазар за туристическия бранш на Малта; туристите от Обединеното кралство съставляват над една трета от всички посещаващи средиземноморския остров. Поради тази причина малтийските хотелиери приветстваха новината, че Лондон прибавя страната им в зеления си лист.

От туристите от множеството други страни, които посещават Малта, се изисква да показват негативен тест, изработен до 72 часа преди датата на идване.

Малтийските управляващи са ваксинирали изцяло три четвърти от пълнолетното си население и ще стартират да ваксинират и възрастовата група 12-18 години. От средата на май броят на регистрираните нови случаи на заразяване в Малта на денонощие е едноцифрен.

Миналата седмица малтийските здравни управляващи обявиха, че над половината нови случаи на заразяване напоследък са открити при идващи от чужбина, които в началото са дали отрицателен тест, защото вирусът има двуседмичен инкубационен интервал.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР